Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев обяви, че тази година орлите

...
Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев обяви, че тази година орлите
Коментари Харесай

Генчев: Тази година Левски, Локо Пд и ЦСКА са ни сериозни конкуренти

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев разгласи, че тази година орлите имат доста сериозна конкуренция в лицето на Левски, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София. Треньорът на орлите направи това свое изказване по време на награждаването на разградчани за тим №1 на месец август. Втори остана националният отбор на България по художествена гимнастика.

“Тази година Левски, Локо Пд и ЦСКА са ни сериозен съперник, което е добре за футбола”, похвали съперниците си Генчев.

“Естествено, че има предизвикателство и в нашия шампионат. Всеки един футболист играе за победа. Най-голямото предизвикателство е присъединяване в евротурнирите. Когато станеш първенец, имаш късмет да играеш в групите на ШЛ. В нашия случай играем в групите на ЛЕ.

Това са най-хубавите и приятни мачове за един футболист. Носят авторитет и за клуба, и за футболиста. Още повече, че през тези 8 години футболистите не са едни и същи. Така че има хора, които нямат и една купа зад тила си. Те имат предизвикването да станат шампиони”, добави треньорът на орлите, който разкри за какво отборът му има проблеми в някои от турнирните срещи против по-скромни съперници.

“Физическа отмалялост няма, тъй като разполагаме с задоволителен брой положителни футболисти и можем да си позволим ротации. По-скоро има психическа отмалялост, защото ни се постанова да играем в Европа против извънредно съществени съперници. След това в България играем против тимове, които напълно гледат да разрушават играта и да не се надиграват с нас. Когато в единия мач си бил на върха на физическите и психическите благоприятни условия, е мъчно след три дни още веднъж да си със същата мотивация. Оттам ни идват проблемите против по-посредствените тимове в България. Играем по-трудно против тях”, сподели Генчев.

“Мачът с Ференцварош ще осмисли сезона, само че преди този момент имаме два доста тежки мача със Септември за Купата и Черно море за състезание. Изключително значимо е да спечелим, тъй като всяка една загуба на точки се приема много мъчно, защото сме любимци.
Срещу Ференцварош наложително ще излезем за победа, това е несъмнено. Да, равният ни устройва, само че който излезе за еднакъв, страда по-късно. Винаги е хубаво, когато си победил един съперник с 3:0 на личния му терен, само че в този момент мачът ще бъде доста по-различен. Срещата ще е извънредно сложна и за двата тима. Може би имаме психическо преимущество, само че това не би трябвало да ни успокоява и да си мислим, че противникът самичък ще се победи. В този мач няма любимец, двата тима са с изравнени възможности”, добави експертът, след което се върна към вчерашния дуел против ЦСКА-София (0:0).

“Загубихме две точки. Като цяло мачът не беше доста забавен за гледане, без доста голови положения. Имаше две пред вратата на ЦСКА. Пред нашата врата съперникът ни затрудни с два директни свободни удара.

Стратегически равният резултат не е неприятен, само че всички съжаляваме, че не си тръгнахме с трите точки от “Българска армия”, разяснява Генчев, който призна, че към момента не е водил договаряния с управлението на Лудогорец за непрекъснат ментор на отбора.

“Застанах краткотрайно на треньорски пост в Лудогорец. Ще се боря да играем в Европа напролет и да увеличим разликата пред преследвачите. Въпросът с треньорския пост ще се реши след това”, изясни Станислав Генчев. efbet Лига 18 кръг, неделя 1 декември  ЦСКА-София 0:0краен резулат  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР