Наставникът на Левски Делио Роси е на заслужена ваканция в

...
Наставникът на Левски Делио Роси е на заслужена ваканция в
Коментари Харесай

Делио Роси: Трябва време, за да се видят резултатите от работата на треньора

Наставникът на Левски Делио Роси е на заслужена почивка в родината си след края на дългия и тежък сезон в българския футбол. Там той следи изкъсо плейофите за място в Серия А, в които е забъркан един от някогашните му отбори Палермо.

В сицилианския клуб неотдавна беше осъществена треньорска рокада и в този момент Ивайло Чочев и компания са водени от Роберто Стелоне. Специалистът е подложен на рецензии поради слабите резултати в последно време и изпуснатата директна промоция в елита.

Но Делио Роси го отбрани и разгласи, че няма по какъв начин работата на наставника да си проличи за толкоз малко време. Интересното е, че и неговата работа беше подложена на рецензии от знайни и незнайни експерти в България, които го упрекваха, че Левски играе прекомерно отбранително. Но в края на сезона се видяха плодовете от труда на италианеца и тимът заигра много по-офанзивно.

" Мисля, че Палермо ще има преимущество в тези плейофи. Да, за късото време няма по какъв начин да се види тактическата работа на треньора. Но в тази ситуация на тима огромният фактор за крайния триумф може да се окаже поддръжката на публиката. Поне аз това си припомням от престоя си там ", показа Делио Роси пред " Гадзета дело Спорт ". /gong.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР