Наставникът на Лестър Сити Брендър Роджърс нямаше как да бъде

...
Наставникът на Лестър Сити Брендър Роджърс нямаше как да бъде
Коментари Харесай

Брендън Роджърс: Изключително горд съм, това е много специален успех за мен

Наставникът на Лестър Сити Брендър Роджърс нямаше по какъв начин да бъде по-доволен след успеха с 1:0 над Челси, която обезпечи първа купа от ФА Къп в историята на клуба.

„ Чувството е необикновено. Преди да дойде в Лестър, не знаех, че в никакъв случай не са печелили Купата на Англия. Загубили са четири финала преди, тъй че да мога да дам това на притежателите и почитателите е толкоз особено. Толкова съм горделив за управлението, играчите, треньорите, последователите, това е необикновен ден за града “, съобщи Роджърс след мача.

„ Голът на Тилеманс бе типичен за край на ФА Къп от преди години, само че също по този начин и спасяването на Каспер Шмайхел. Това са специфичните моменти, от които имаш потребност в сходни мачове. Като цяло бяхме по-добрият тим, доста нападателни, пресирахме добре, бяхме рискови, когато владеехме топката. Челси е извънреден тим, по тази причина е на край в Шампионската лига, само че ние заслужихме успеха “, продължи северноирландецът.

„ Този триумф е доста специфичен за мен. Бил съм на шест финала преди и спечелихме всичките. Означава доста за мен, толкоз съм горделив, само че съм по-щастлив за всички останали. Успехът е на тима и на клуба, който ни сложи в тази позиция да се борим с по този начин наречените по-големи клубове, които се чака да завоюват “, добави още щастливият Роджърс.

1 - Brendan Rodgers is the first manager to win both the English and Scottish FA Cup since Sir Alex Ferguson (four Scottish FA Cup titles with Aberdeen and five English FA Cup titles with Man Utd). Collection.
— OptaJoe (@OptaJoe)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР