Наставникът на коментира първите си 100 дни начело на тима.

...
Наставникът на коментира първите си 100 дни начело на тима.
Коментари Харесай

Куман след първите 100 дни: Било ми е и по-спокойно

Наставникът на разяснява първите си 100 дни отпред на отбора. Той беше свикан да поеме тима след отпадането от Шампионската лига. Под негово управление каталунците са безапелационни в Шампионската лига, само че пък разочароват в Ла Лига, където са чак 13-и, въпреки и с два мача по-малко.

“Няма по какъв начин самичък да си слагам оценки за свършената работа - съобщи Куман. - Като цяло това е внимателен миг, тъй като от теб се желае да работиш крепко, с цел да промениш някои неща, когато се постанова. В други клубове съм имал по-спокойни първи 100 дни, само че тук коронавирусът ни ограничи. Знам, че би трябвало непрекъснато да печелим и това ме радва. Остават ни седем дуела преди края на годината и сме длъжни да се оправим.”

Треньорът приказва и за решението на играчите и членовете на щаба да понижат заплатите си: “Трябва да обърнем внимание на икономическата обстановка тук. Всички би трябвало да помогнем на клуба, който обичаме. Длъжни сме да мислим какво е най-хубаво за Барса.”

и Френки Де Йонг се завръщат в групата за утрешния турнирен дуел против. Двамата получиха отмора в миналия мач против в Шампионската лига.

“Най-хубавото за един ментор е да види от тима си това, което се получи в Киев. Точно това упражняваме още от началото. На избрани постове сме лимитирани поради травми и COVID-19. Лео и Френки се нуждаеха от пауза, тъй като до момента бяха на терена най-вече от всички. А ние се нуждаем от тях, тъй като те дават ритъма ни на игра”, изясни Куман.

The squad list for
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Нидерландецът разяснява и представянето на отбора при статичните положения: “Обръщаме огромно значение на тях - както в отбрана, по този начин и в офанзива. Не разполагаме с доста високи футболисти и по тази причина мисля, че ни е мъчно да означаваме по този метод, тъй като нормално съперникът ни превъзхожда. При ъгловите удари се стараем да разиграваме с къси пасове, с цел да се опитаме да изненадаме съперника”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР