Наставникът на Интер Симоне Индзаги подчерта важността на предстоящия полуфинален

...
Наставникът на Интер Симоне Индзаги подчерта важността на предстоящия полуфинален
Коментари Харесай

Индзаги: Това е Дербито, трябва да играем с глава и сърце

Наставникът на Интер Симоне Индзаги акцентира значимостта на идния полуфинален конфликт с градския противник Милан в Шампионската лига. Той също по този начин уточни по какъв метод би трябвало да играе тимът му в утрешното дерби. 

„ Определено класирането ни за полуфиналите на Шампионската лига, както и за финала на Купата на Италия ни оказа помощ да се подготвим за всички мачове по най-хубавия вероятен метод. Наясно сме, че на следващия ден играем полуфинал за ШЛ. Това е дерби, това е Дербито. Всички знаем какъв брой е значимо то за нас и желаеме да се представим допустимо най-добре. Ще би трябвало да наблегнем върху това да играем с глава и сърце. За сърцето нямам подозрение, само че ще би трябвало да бъдем мъдри с главата. Ще има рискови моменти и непредвидими събития по време на мача, знаейки, че този конфликт ще продължи най-малко 180 минути. Знаем какво значат дербитата, изиграли сме седем за 20 месеца. Печелили сме ги и сме ги губили, само че знаем, че всеки мач е неповторим “, безапелационен беше Индзаги при започване на днешната си конференция.

Той също по този начин увери, че отборът му няма по никакъв метод да се повлияе от вероятната липса на звездата на съперника Рафаел Леао. „ Всички познаваме качествата на този състезател. Наясно сме, че има опция и да не им бъде разполагаем. Разбира се, ще вземем ограничения, само че в последна сметка това няма да промени нашия игрови проект. Не съм толкоз уверен, колкото вас, че Леао няма да играе.  Казвал съм го и преди: познаваме него и уменията му. В такива мачове всеки извикан футболист е подготвен да даде всичко от себе си. Милан е първокласен тим, който е доста добре квалифициран. Там знаят освен по какъв начин да преодоляват компликациите, само че и по какъв начин да играят добре. Фаворити или не, ние знаем, че всеки мач си има своя лична история. Наясно сме с значимостта на дуела и че ни чака голямо предизвикателство, само че би трябвало да го превъзмогнем с бягане, експанзия и увереност в продължение на 180 минути “, продължи треньорът.

Индзаги отхвърли да изпитва стеснение от това да направи своя избор на стартови 11 за идния конфликт. „ Не ми е неловко да избера титулярния състав. В средата на терена и в офанзива имам опцията да предпочитам, до момента в който по фланговете, поради травмата на Робин Госенс, имаме по-ограничени варианти. Надяваме се Данило Д`Амброзио да успее да се възвърне, което би ни дало повече разновидности. Ромелу Лукаку е доста скъп състезател. Знаехме на какво е кадърен, само че в този момент той се завърна към положителните изяви. Вкарва постоянно и ни оказва помощ. За нас той е в допълнение оръжие. Аз съм спокоен, тъй като виждам по какъв начин работят момчетата, които са доста съсредоточени. След излизането от тежката група с Барселона и Байерн (Мюнхен) отборът доби съзнание в личните си сили. Сега остава единствено още едно затруднение до финала “, изрази убеденост той.

Италианският експерт приключи конференцията си с насърчителен звук. „ Не бива да изпитваме боязън, а огромно предпочитание. Ще би трябвало да се обединим с нашите почитатели, както направихме през последните месеци. Надяваме се, че идните два мача ще ни дадат този край, който изглеждаше единствено фантазия през предишния август. Що се отнася до шампионата, там към този момент гледаме опцията да приключим в топ 4 от разлинва вероятност, само че осъзнаваме, че ни следва да изиграем още четири срещи “, добави Индзаги.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР