Наставникът на Интер Антонио Конте говори преди утрешното голямо дерби

...
Наставникът на Интер Антонио Конте говори преди утрешното голямо дерби
Коментари Харесай

Конте: Пътят ни е дълъг

Наставникът на Интер Антонио Конте приказва преди утрешното огромно дерби с Милан. Специалистът засегна много тематики пред публицистите, като отговори на въпроси, свързани с безличното равенството (1:1) против Славия (Прага) преди дни, както и спречкването сред Ромелу Лукаку и Марсело Брозович след въпросния мач. Конте приказва и за казуса с расизма в Италия, като съгласно него виновност за това имат и медиите.

" Изправяме се против доста добър тим. Ще се опитаме да се подготвим за мача по най-хубавия метод. Във всеки мач се опитваме да се вложим оптимално. Понякога съумяваме изцяло, само че от време на време не толкоз. Знаем, че има още доста неща, които би трябвало да подобряваме. Във всеки мач играем за победа. Победата носи възторг и предпочитание. Понякога успехите носят и разпределяне. Трябва да бъдем задоволително положителни да не позволим разпределяне. Това обаче е моя работа. Кандрева получи удар в гърба и през днешния ден ще решим дали ще може да играе против Милан. Ще вземем най-хубавото решение. Не е елементарно да бъдеш треньор на Интер. Трябва да се стремим да пораснем освен на терена, само че и отвън него. Не би трябвало да мислим за предишното, а да се стремим към по-добро бъдеще. Джампаоло е доста добър треньор. Това, което е постигнал, си го е заслужил изцяло. И той мисли непрекъснато за футбол, както и аз ".
Скандалът сред Брозович и Лукаку

Мисля, че към Интер се приказва прекомерно доста. Както по малкия екран, по този начин и във вестниците. През предишните години доста се пишеха доста такива неща. Явно някои клубове са по-добри в това да не позволяват сходни клюки. Трябва да пораснем повече и отвън терена. Брозович е положително момче с доста положителни качества. Има голям капацитет и го демонстрира. Може да се трансформира в един от най-хубавите полузащитници в света ".

Равенството със Славия (Прага)
" Не желая да приказвам за предишното. В сряда играхме против един тим, който беше доста мощен. Доказа го и през предходната година в шампионата Лига Европа. Това са мачове, в които трупаш опит. Имаме доста момчета, които играха първия си мач в Шампионска лига. Други пък не са изиграли и 10 мача в шампионата. Опитът в този шампионат е от голямо значение. Трябва да открием в какво сме сбъркали. Ладзаро влезе за първи път в игра и то в миг, който беше сериозен за тима. Опитваме се работим върху тъкмо несъмнено нещо. Искаме всички играчи да бъдат употребявани. Пътят ни е дълъг. Не може да се прави паралел с Ювентус, който поех преди години. Тогава в тима също имаше футболисти, които не разполагаха с богат интернационален опит ".

Проблемът с расизма

" Мисля, че всеки един тип освиркване, е расизъм. Става все по-зле. Завърнах се в Италия след три години и видях, че всичко е по-зле отпреди. Всичко тук е отрицателно и всеки един от нас е отговорен. Вие, публицистите, също сте отговорни с това, което пишете. С ненавист и принуждение не можеш да достигнеш на никое място. Новата генерация седи зад компютрите и чете вести за експанзия. Вестникът има доста значима роля в това. Който чете, може да чете или положителни неща, или отрицателни. Имах шанса да работя в Англия. Там вкарват хора в пандиза и хвърлят ключа. Хората в Англия отиват на стадиона да поддържат тима си. В Италия би трябвало да стартираме смяната ".
Серия А 4 кръг, събота 21 септември  Милан 21:45предстои  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР