Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела преживя още една тежка вечер.

...
Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела преживя още една тежка вечер.
Коментари Харесай

Нека не бъдем мазохисти, призова Монтела

Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела претърпя още една тежка вечер. Неговият тим загуби с 0:1 от Милан, а почитателите демонстрираха раздразнението си от серията от неприятни резултати. С пет следващи провали и единствено един маркиран гол в последните 6 турнирни мача, “виолетовите” са в нежелано състояние, а Монтела разяснява аргументите за това.

“Нямаме менталната мощ да изиграем 90 минути на високо равнище. При първата компликация се изнервяме, губим централизация и стопираме да следваме предварителния проект. В началото бяхме уплашени, като че ли единствено чакахме противникът да вкара гол”, разяснява някогашният нападател.

“През второто полувреме видях кураж и предпочитание нещата да се трансформират. Не е инцидентно, че подобрението в играта ни пристигна тогава, когато почитателите се появиха на трибуните и започнаха да поддържат отбора. Трябва да сме единни, в противоположен случай ще сме мазохисти, а това няма да е добре за Фиорентина и за Флоренция”, продължи Монтела.

“Момчетата са доста по-талантливи, в сравнение с демонстрират досега. Всички до един. Мисля, че равенството щеше да е заслужено. Гатузо? Добри другари сме. Вярно е, че в последните месеци дадохме храна на вестниците, само че все пак си оставаме приятели”, сподели треньорът на Фиорентина.

Повод за словесните престрелки сред двамата стана изявление на Гатузо по адрес на своя предходник в Милан. В началото на престоя си отпред на “росонерите” Рино съобщи, че слабата физическа подготовка се дължи на неприятната работа на Монтела и щаба му. Серия А 36 кръг, събота 11 май  Фиорентина 0:1краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР