Наставникът на Далиан Про Рафаел Бенитес даде обширно интервю пред

...
Наставникът на Далиан Про Рафаел Бенитес даде обширно интервю пред
Коментари Харесай

Бенитес за съперничеството с Моуриньо, трофея в ШЛ, коронавируса в Китай и харченето за играчи

Наставникът на Далиан Про Рафаел Бенитес даде обстойно изявление пред “Дейли Мейл”, в което приказва за съперничеството си с на по време на интервала си в, извоювания трофей в Шампионската лига с мърсисайдците в Истанбул през 2005-а, ограниченията срещу ковид в Китай и за неналичието на огромни разходи за играчи в тимовете, които е водил.

За съперничеството с Челси

Съперничеството с Челси на Моуриньо беше положително за играта. Имаше пристрастеност и страсти. Съперничеството във футбола е нещо отлично, стига то да е добре уважавано и никой да не губи надзор или да прекрачва границите. За нас да се конкурираме с тях, с всички пари, които харчеха, приказва доста за нашия напредък тогава. Всеки мач беше предизвикателство за това да се мисли с един или два хода напред - в случай че те създадат това, ние ще създадем това и в случай че сторим това, те несъмнено ще създадат това.

Преди един мач си помислих, че имат уязвимост на десния бек, а те реалокираха Михаел Есиен на тази позиция. Той беше толкоз добър там, че те нямаха едва място. Бяха мощни, положителни с топката, нападателни и добре проведени. Можете да видите какъв брой добре се оправиха в Премиър лийг. Говорим си за Формула 1. Ако имат по-добър болид, те ще те изпреварят на правата и това е. В Шампионската лига обаче има доста завои и имаш опцията да покажеш уменията си на водач. Успяхме да се конкурираме и съм горделив с моя тим.
Rafa Benitez opens up on his rivalry with Jose Mourinho, life in China and returning to England |
— MailOnline Sport (@MailSport) За триумфа в Шампионската лига през 2005-а

Феновете ми споделят, че това е най-хубавият край в историята на ШЛ. Много пъти съм гледал видеата на почитатели от трибуните, които са ги записали с телефоните си. Тогава не съумях да усетя тези страсти, само че гледаш тези видеа и виждаш какво значат те. Хората споделят, че сме имали шанс, само че ние отстранихме и Челси, които бяха невероятни тимове. Това не беше шанс.

За ковид в Китай

Всички носят маски. Хората съблюдават отдалеченост. Където и да отидеш, има антибактериален гел. В заведенията за хранене ти регистрират температурата и ти дават чанта, от която да си вземеш маска и да си я сложиш. И в такситата ти мерят температурата. В хотелите - също, там чистят асансьорите на всеки час. Имаме приложение за пътешестване из Далиан и друго приложение за Пекин. Ако си бил покрай някой инфектиран, то е оранжево. Ако ли не - то е зелено, а в случай че си инфектиран - то е алено.
Rafa Benitez on his rivalry with Jose Mourinho...

" The rivalry with the Chelsea of Mourinho was good for the game. There was passion and emotion. Rivalry in football is a great thing as long as it is well respected and no-one loses control or breaks the limits "

— The Sack Race (@thesackrace) За харченето за играчи

Винаги съм развивал играчите. Когато започнахме да печелим с, президентът ми сподели: “Даваме ти парче месо, а ти създаваш играч”. Това беше проблем за мен. Той знаеше, че мога да развъртвам футболистите и по тази причина не харчеше доста пари. Харесва ми да упражнявам и развъртвам, не забравяйте, че бях преподавател по физическо. Но не съм харчел доста, даже и в. Може би единственият случай беше в, когато трансформирахме тима и го направихме международен по избор на президента. В похарчихме повече от останалите, когато спечелихме Чемпиъншип, а за другите ми тимове - Ливърпул, и Реал Мадрид, говорете каквото си поискате, само че не бяхме тези, които харчат най-вече, а бяхме в борбата за върха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР