Наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира пред Sportal.bg ситуацията

...
Наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира пред Sportal.bg ситуацията
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Не е лесно, домашните тренировки не бива да превърнат футболистите в културисти

Наставникът на Черно море Илиан Илиев разяснява пред Sportal.bg обстановката при " моряците " в изискванията на изключително състояние в страната поради пандемията от ковид.

" Не е елементарно да си си вкъщи по през целия ден, само че би трябвало да спрем разрастването на падемията. Излизаме по малко до магазините, само че намираме какво да вършим. Не бива да вършим огромни драми, в случай че обаче продължи месеци, тогава към този момент ще бъде тежко. Рядко сме упражнявали двуразово, тренирахме по плажната линия, до момента в който беше позволено. Сега не можем да направляваме самостоятелните тренировки на футболистите, надяваме се да ги извършват.

Играчите са обезпокоени от обстановката, а не поради заплатите си. Голямото терзание идва от обстановката. Със сигурност ще влязат в състояние на управлението, в случай че се наложи, тъй като виждате, че това нещо се отразява на стопанската система. Постоянно сме в контакт с изпълнителния шеф, никой не знае докога ще продължи тази рецесия.

Не сме казвали, че сме срещу декларацията на клубовете, само че просто никой не се беше свързал с ръководоството. Реагирахме, тъй като не го бяхме обсъждали. Не сме казвали, че ще упорстваме в тази обстановка да се играе. Не желаеме да излагаме на риск здравето на футболистите, несъмнено. Рано е да се разисква, в този момент сме края на март, има три месеца до края на юни. Нашето състезание при естествени условия стартира най-рано и свършва най-късно, това е неуместно. Говоря за естествена обстановка, това би трябвало да се преразгледа.

Мисля, че за две седмици почти физически ще бъдем добре, приказвам за подготовка преди старта, игрово няма по какъв начин да сме окей след такава пауза. В такава обстановка се работи съгласно събитията. Футболистите имат способи в този момент да работят, с цел да не им се отпуска мускулатурата. Но би трябвало да не натрупваме статична мощ, да не станем културисти, казано на диалект.

Ако бъде неразрешено да се излиза от у дома, към този момент ще се отрази психически на доста хора. Нека хората станем по-човечни, по-добри, има по-важни неща от това кой тим ще е първенец, кой ще победи. Според бюджетите клубовете у нас се оправят добре във футболно естество, би трябвало да се преодолее омразата. " Купа или неуспех ", " Титла или неуспех " поражда ненавист и трови атмосферата ", сподели някогашният национал пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР