Наставникът на Черно море - Илиан Илиев, даде интервю за

...
Наставникът на Черно море - Илиан Илиев, даде интервю за
Коментари Харесай

Илиан Илиев: УЕФА трябва да вземе страна. Никой не е питал Черно море за първенството

Наставникът на Черно море - Илиан Илиев, даде изявление за Gong.bg, в което съобщи, че никой не е питал " моряците " дали са съгласни шампионата да бъде прекъснато. Треньорът съобщи, че неговите играчи са тичали самостоятелно, само че поради последната възбрана тази процедура е прекратена. 

- Господин Илиев, по какъв начин прекарвате времето без тренировки?

- Малко е скучно без тренировки, само че виждаме какви са ограниченията, тъй че ще би трябвало по някакъв метод да поддържаме форма от у дома. До преди няколко дни тичаха самостоятелно, разделно един от различен, играчите в парковете, само че новата възбрана може би ще ме лиши от тази опция.

- Има ли терзание у вас, че с въвеждането на възбраната ще имате проблеми с поддържането на оптимална форма?

- Със сигурност. В този миг обаче е по-важно здравето, да не се популяризира в по-големи мащаби вирусът. Другото имам вяра, че ще се подреди.

- Казали ли сте на вашите футболисти ориентировъчна дата за завръщане към занимания?

- Не сме, знаем единствено каквото е предложено от БФС и то е всички футболни интензивности да бъдат спрени до 29-ти март най-малко.

- Поддържате ли по-активна връзка в този момент с играчите, допускам, че чужденците може да са обезпокоени в известна степен?

- Разбира се, че поддържаме. Наистина някои от тях желаят да пътуват, само че заради ситуацията взехме решение множеството да останат тук за момента.

- Да си поговорим за футбол. От спортна позиция вие може би сте измежду най-ощетените тимове след прекъсването на шампионата, защото бяхте в доста добра серия от резултати.

- Няма тим, който да е спечелил от обстановката. За момента обаче цели на целия свят са много по-важни. Трябва да сме по-дисциплинирани и да помогнем с каквото можем за преодоляването на обстановката.

- Вчера в общественото пространство излезе декларация за прекратяването на efbet Лига. В нея беше импортирано и името на Черно море, само че след това информацията беше опровергана от управлението. Какво е вашето персонално мнение по тематиката?

- Със сигурност никой не е питал нас. Ръководството и клубът имат своята позиция. Фокусът сега обаче е напълно друг от това. Ние бихме били първата страна, която да спре шампионата, което няма да е етично в сегашната обстановка. УЕФА би трябвало да вземе страна. Впоследствие ще има изясненост за нещата, само че е доста рано да приказваме за преустановяване на шампионата още в този момент.

- Каква е обществената и футболна конюнктура в Португалия? Вярвам, че към момента поддържате връзка с ваши другари там.

- Да ви кажа съвсем същата е обстановката. Вирусът се подценява много. В последно време, заради нарастването в броя на случаите обаче мисля, че и там бяха затегнати ограниченията.

- И за край какво би било вашето обръщение към почитателите на Черно море, а може би и към цялата общност?

-Трябва да се пазим, по опция да заобикаляме контакти и огромно скупчване на хора на публични места. Не на последно място да се опитваме да помогнем на възрастните хора.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР