Наставникът на черевните Любослав Пенев изрече тежки думи срещу съдии

...
Наставникът на черевните Любослав Пенев изрече тежки думи срещу съдии
Коментари Харесай

Зверско клане и съюзи?! Цяло чудо е, че ЦСКА-София е в битката за титлата

Наставникът на черевните Любослав Пенев изрече тежки думи против съдии и противници преди вчерашния мач сред ЦСКА-София и Левски (0:0). Специалистът разгласи, че избрани тимове са се съюзили против неговия отбор, като добави, че сега засяга клубове от топ 6. Пенев не пропуща преди и след всеки формален дуел да подлага на критика реферите, употребявайки изречения като “клане невиждано”. Със същата реторика приказва и основният управител на алените Стойчо Стоилов.

Тъй като това са доста съществени и тежки обвинявания, Sportal.bg реши да ревизира дали статистиката може да удостовери думите на двамата.

Ето какво сочи тя:

Ако се направи класиране от мачовете сред директните съперници за купата в лицето на Лудогорец, ЦСКА-София и Левски, статистиката на алените е напряко пагубна. Те са спечелили цели 11 точки по-малко от разградчани и 4 по-малко от сините.

Дори да надделее в оставащите два дуела против Лудогорец и Левски, ЦСКА-София ще приключи с най-малко два пъти по-малко точки от орлите в директните срещи сред трите претендента за купата.

Класиране на база мачовете сред Лудогорец, ЦСКА-София и Левски:

1. Лудогорец - 6 мача; 4 победи, 2 равни; 8-2 г.р.; 14 точки
2. Левски - 6 м.; 2 п., 1 р., 3 з.; 3-6 г.р.; 7 т.
3. ЦСКА-София - 6 м.; 0 п., 3 р., 3 з., 1-4 г.р.; 3 т.

Ако обаче извадим конфликтите сред трите тима, класирането ще претърпи напълно различен тип. Тогава алените щяха да имат цели 6 точки преднина пред Лудогорец и 10 т. пред Левски. Ако боравим с лексиката на Пенев и Стоилов, би трябвало да кажем, че ЦСКА-София е в борбата за купата с помощта на останалите 11 тима в Първа лига, които “скачат” на Левски и Лудогорец, само че не чак толкоз на алените.

Ето какво щеше да е класирането, в случай че се махнат директните дуели сред Лудогорец, ЦСКА-София и Левски:

1. ЦСКА-София - 24 м.; 20 п., 2 р., 2 з.; 49-10 г.р.; 62 т.
2. Лудогорец - 24 м.; 17 п.; 5 р., 2 з.; 42-12 г.р.; 56 т.
3. Левски - 24 м.; 16 п.; 4 р., 4 з.; 50-21 г.р.; 52 т.

Интересното в тази ситуация е, че отбори като Черно море и Берое взимат повече точки от Лудогорец и Левски спрямо ЦСКА-София, само че изостават надлежно на 25 и 26 точки от първото място.

Т.е. в случай че ЦСКА-София и Лудогорец си разменят резултатите от мачовете сред директните съперници за купата, то алените от дълго време да са си подсигурили златните медали, защото щяха да имат цели 17 точки преднина пред разградчани. А в този момент разликата е единствено 5 точки в интерес на орлите.

Така че думите на Любослав Пенев за “съюзи” и “зверско клане” радикално се разминават със статистиката, която е безапелационна, че точно тимовете отвън топ 3 държат ЦСКА-София в борбата за купата.

Ако Любо Пенев бе прав, поради представянето в дербитата сред трите кандидата, Лудогорец и Левски щяха да са с двуцифрена точкова преднина пред алените. Още повече във формат, в който топ тимовете играят по четири пъти един против различен и един от отборите фрапантно отстъпва като резултати на останалите два. Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР