Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе повече от щастлив

...
Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе повече от щастлив
Коментари Харесай

Киров: Пловдивският финал за Купата е прекрасен

Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе повече от благополучен след продължаването на тима му към финала за Купата на България. Пловдивчани направиха 3:3 против ЦСКА като посетител и с общ резултат 6:5 продължиха напред. Отделно „ канарчетата” приключиха мача с девет индивида, като точно с осем полеви играчи те означиха решаващия гол.

Киров не пожела да разяснява отсъжданията за съдиите, а също по този начин посочи, че финалът с Локомотив Пловдив ще е празник за целия град, както и за футбола генерално.

„ Действително през днешния ден изхабихме много страсти. Заслужено продължаваме към финала, започнахме добре. Първата част бяхме съвсем съвършени. Първият червен картон ни обърка много, постройката ни се скапе, само че в последна сметка вкарахме значимия трети гол. ЦСКА ни притисна и еуфорията ги обзе, само че продължаваме напред”.

„ Не мисля, че през днешния ден по време на мача решенията ми повлияха. Всичко беше в състезателите, които си свършиха прелестно работата”, разяснява Киров.

„ Защитавахме се добре през първата част. Направихме много контраатаки до аления картон и водихме справедливо в резултата. След това се трансформираха нещата и състезателите приключиха добре мача”, подчертава Киров.

„ Цялото усърдие на състезателите е похвално. Не единствено при третия ни гол. Хубаво е, че вкарахме, защото стигаме до исторически край за Купата на България. За футболен град като Пловдив това е невероятно”, продължи той.

„ С осем полеви играчи и продължения щеше да е доста, доста мъчно. Никога не разясня съдиите. Най-важното в този момент в живота е по този начин, че финалистите в никакъв случай не ги помнят, а единствено тези, които печелят най-после. Имаме обичаи в шампионата и по тази причина стигнахме дотук”, посочи Николай Киров.

„ За безусловно целия град мачът е специфичен, исторически. Има 20 дни до него, с цел да се подготвим. Винаги съм го казвал – дано почитателите ни поддържат, а тимът в никакъв случай няма да ги изложи. Не сме водили договаряния за нов мой контракт. Аз знам за стадиона това, което излезе в медиите. Нямам показва по какъв начин вървят нещата, само че задачата на Ботев е завръщане на стадиона си”, приключи треньорът на Ботев Пловдив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР