Наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович коментира тежката загуба с

...
Наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович коментира тежката загуба с
Коментари Харесай

Петрович: Може и аз да съм проблемът, но давам всичко от себе си

Наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович разяснява тежката загуба с 0:3 от Ботев Враца и положението на клуба сега.

„ Имахме много травми, не играхме добре. Имахме положителни положения, можехме да водим с 2:0, само че не успяхме да осъществяваме. След това опропастихме всичко.”

„ Чудя се дали би трябвало да приказваме още върху тази среща, тъй като бяхме 11 против 10. Нямаме задоволително класа, последователите би трябвало да схванат това. Ситуацията е тежка. Трябват ни доста нови футболисти през декември. Нямам варианти, вижте, че играем с отбранителен футболист на фланга. Имахме положителни положения, само че ми трябват още един-двама футболисти. Не знам за какво би трябвало да се апелирам, такава обстановка няма на никое място. Виждате, че огромна част от футболистите в състава ми са под 19 години. Трябва да доведем такива, които да вдигнат класата.”

„ Мисля, че никой от Ботев не би трябвало да се бои от това, че ще попадне във Втора лига, а би трябвало да мисли за това дали ще може да попадне в първата шестица. Ние също сме разочаровани, не знам по какъв начин да го обясня. Ако бяхме вкарали ситуациите си, дуелът щеше да е напълно друг. Не можеш да правиш такава нелепост, предаваш мача по този метод.”

„ Предстои тежък дуел против Лудогорец. Може би това ще бъде добър късмет да тествам нови футболисти от юношите на клуба.”

„ Опитвам се да съм положителен. Работим всеки ден, само че от време на време липсва класа, липсва едно отиграване. Всеки, който мисли положителното на клуба, би трябвало да мисли за бъдещето. Може и аз да съм казусът, само че всеки ден опитвам да дам най-хубавото от себе си, само че резултатите приказват.”

„ При 0:0 играехме добре, изнасяхме топката, имахме положения, само че не се получи. В Ботев се заблуждават, че има проблем, само че това е поради неналичието на класата. Ако някой мисли, че аз съм казусът, ще се вслушам в препоръките, които има, само че през декември би трябвало да се подготвим добре за подновяването на сезона.”

„ Не знам за какво приказват за физически проблем, това е факсимиле. Когато тимът губи, да кажем, че физически не сме добре. Това е логика на психиката. Направихме стратегия за това по какъв начин да сме подготвени за идващите три недели. Играл съм 20 години футбол и знам, че това не е физически проблем. Футболистите са изгубили самочувствие и нямам алтернатива да трансформира това. Затова очаквам декември месец, в случай че успеем да вземем точки до тогава, ще е добре. И тогава да реша кой заслужава да носи фланелката на Ботев Пловдив.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР