Наставникът на Берое Димитър Димитров - Херо даде специално интервю

...
Наставникът на Берое Димитър Димитров - Херо даде специално интервю
Коментари Харесай

Херо за Берое, Христо Стоичков, Левски и защо си тръгна от Лудогорец

Наставникът на Берое Димитър Димитров - Херо даде особено изявление за Sportal.bg по време на лагера на старозагорци в Белек. Специалистът описа за свършената работа от отбора до този миг в подготовката за прлетния дял на шампионата в efbet Лига, спря се на селекцията на отбора, както и на задачите на заралии за остатъка от шампионата.



Херо показа в резюме и мнението си за обстановката в Левски, както и изясни за какво е взел решение да си тръгне от Лудогорец, откакто стана първенец с " орлите ". Като за край Димитров сподели какви са упованията от значимите мачове на нацоналния тим и се върна в спомените, с цел да показа какво е възприятието да бъдеш треньор на Христо Стоичков.

" Като цяло това, което бяхме запланували за лагера в Турция до този миг го изпълнихме. Имаме хора, които са след интервенция и са към момента изостанали в подготвоката, само че като цяло с останалите свършихме работата, която бе планувана. В момента влизат и се интегрират нови хора, тъй че към момента е мъчно да се каже, че се придобива образ, само че сигурно се усъвършенства експанзията, динамичността, а и някои други елементи ", сподели наставникът.

Херо съобщи, че е удовлетворен от селекцията досега и счита, че новите футболисти ще донесат дълбочина в състава. Специалистът призна, че клубът е имал действителен интерес към Галин Иванов от Славия, само че други тимове са се намесили с интерес към него и заради тази причина договорката е пропаднала.

" Доволен съм от новите играчи, знаете, че привличаме единствено свободни сътрудници. Имаме и избран бюджет за заплати, който не е огромен, нямаме право да се оплакваме, тъй като има тимове, които са доста по-зле от нас. Смятам, че дружно с новите и излекуването на контузените, ще имаме към този момент нужната дълбочина и вариативност. Действително имахме интерес към Галин Иванов, само че се появиха други тимове, които го пожелаха - аз споделих, че има нови два клуба, които надцакват всички с привличането на български футболисти. Поради тази причина ние се отказахме от неговото взимане в състава. Имахме предпочитание, само че не се получи ", изясни Херо.

 Берое игра добре, само че загуби от поляци (видео)
Димитров се върна към началото на престоя си в Стара Загора, когато трябваше да се оправя с доста кадрови проблеми, което докара и до отпадането за Купата на България от отбора на ЦСКА 1948.

" Наистина, когато дойдох в Берое имаше проблеми. Ако ги нямаше, аз нямаше да съм тук. Не желая да разясня предходния щаб, постоянно съм бил с положително отношение към останалите треньори, само че като статистика обстановката не бе добра. От 13 мача имаше седем загуби и негативна голова разлика. Лошото е, че тъкмо тогава се получиха и някои травми и останахме съвсем без играчи. Дори нямах опция да сбъркам състава - бяхме останали с толкоз малко хора. Сега съм уверен, че капацитетът ни доста ще се увеличи.

" До известна степен тези травми бяха в основата на загубата от ЦСКА 1948 за Купата на България, само че нямаме право да се оправдаваме с това. Травмите са част от футбола. Също по този начин и несериозното отношение на някои от хората, които към този момент не са в тима оказа въздействие. Понякога се получават такива резултати, които болят и тежат доста ".



Специалистът призна, че е колеблив по отношение на това, кое е по-добре за тима - да влезе в първата шестица на шампионата или да се бори за Европа посредством седмо място в долната част на таблицата и бараж.

" Ние ще се борим за шестицата, само че аз персонално се чудя дали не е по-правилно да се борим за седмото място, което дава някакъв късмет за бараж за Европа. Не мога да отговоря еднопосочно - от една страна желая да се бием с водачите в шампионата, само че пък по-големите шансове за евротурнирите като че ли са през седмото място и бараж ", колебае се Херо.

В по-мащабен проект наставникът отбелязва със страдание, че българският футбол не е претърпял огромно развиване в последните години. Най към този момент поради отстъплението на " сини " и " червенит " по отношение на Лудогорец.

" За страдание не виждам някакво кой знае какво развиване в българския футбол от последния ми престои преди Казахстан и в този момент. Напротив мисля, че при тимове като ЦСКА и Левски има оттегляне. Затова турдно някой може да тормози Лудогорец в битката за купата. Ако Левски и ЦСКА не се развиват, надали можем да приказваме за усъвършенстване в българския футбол. Иска ми се да видя някакво позитивно развиване, само че ми е мъчно да го настоявам ", означи Димитров.

Херо е печелил дубъл като ментор на Левски и се надява, че финансовата неизясненост на " Герена " в последните седмици няма да докара до ориста на ЦСКА от 2016 година, когато клубът банкрутира.

 Павел Колев: Феновете не биха се справили с ръководството на Левски
" Искрено се надявам и имам вяра, че Левски няма повтори това, което се случи с ЦСКА преди години. Като цяло заобикалям да разясня другите клубове, защото не е правилно, а и съм много настрана ", съобщи в резюме Димитър.

Димитров се върна и към престоя си в Лудогорец, като разкри двете съществени аргументи, заради които е отказал да остане отпред на " орлите " след идването на Пауло Аутуори.

" На мен ми беше препоръчано да остана в Лудогорец с общоприет управител Пауло Аутуори, само че моите помощници трябваше да си тръгнат и това бе една от най-важните аргументи за решението ми. Аз не можех да ги оставя тези момчета на улицата. Другата съществена причина бе, че аз считам, че е крещящо право на всеки треньор самичък да си дефинира селекцията, а там имаше разминаване в това отношение и аз споделих, че не съм благополучен от това. Като цяло обаче аз не разясня решението на притежателите - те са в правото си. Те преценят кое е най-хубавото за клуба ", изясни Херо.



Специалистът съобщи, че националният тим има действителни шансове за класиране на Евро 2020 и се надява да се възползва от тази опция, която се задава с баражите от Лигата на нациите.

" Трябва да използваме шанса с тези два домашен мача. Смятам, че тимовете на Унгария и по-късно вероятно на Румъния или Исландия са в нашите благоприятни условия. Да, факт е, че и националният тим не е на това равнище, на което ни се желае, само че считам, че имам действителни шансове и би трябвало да се опитаме да го грабнем ".

Димитров се върна и обратно във времето, когато бе народен селекционер. Тогава в представителния ни отбор към момента играеше Христо Стоичов и Херо показа какво му е било да бъде ментор на звезда от подобен сан.

" Аз бях доста мощно респектиран от него. Доста се притеснявах и може би той усети това мое терзание. При една от тренировките пристигна и ми сподели " Бате Митко, няма да се притесняваш, в случай че прецениш, че би трябвало да бъда заменен, ще ме сменяш. Каквото и да направиш, аз съм зад теб ". Тогава ми падна камъкът след този диалог и Ицо ми беше напълно в помощ на мен във всяка една минута ", приключи Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР