Наставникът на баскетболния Реал Мадрид Пабло Ласо сподели мнението си

...
Наставникът на баскетболния Реал Мадрид Пабло Ласо сподели мнението си
Коментари Харесай

Пабло Ласо: Този мач беше добър урок за нас

Наставникът на баскетболния Реал Мадрид Пабло Ласо показа мнението си за сложната победа на отбора му над Жалгирис (Каунас) с 90:93 в Литва. Специалистът уточни съмненията в отбрана на " белите " през първото полувреме и призна, че дуелът се е трансформирал в " добър урок " за тима му.
" Не успяхме да се пазиме против тях през първото полувреме. Вкарваха ни елементарно и нямахме отговор против техните пробиви, пасове и придвижването на топката им. През второто полувреме се съвзехме в отбрана, взимахме битките си и контролирахме ритъма на игра. Играхме добре в нахлуване, атакувахме подкошието, разчитахме на отворени стрелби, а Тавареш беше доста ефикасен под коша. Всичко стартира да работи, когато променихме стила си в отбрана.

,:
(90-93)
|
— Real Madrid Basket (@RMBaloncesto)
Този мач беше добър урок, тъй като би трябвало да сме солидни в двете етапи на играта. В Евролигата се изправяме против мощни тимове, в случай че не се отбраняваш добре и нямаш надзор върху битките, това може да сътвори доста шансове за противника ти. Второто ни полувреме беше доста мощно и ни сподели метода, по който би трябвало да растем като тим ", сподели Ласо след мача.
Реал изоставаше с 11 точки по средата на третата четвърт, само че откри метод да обърне нещата в своя изгода и да се поздрави с третата си победа в Евролигата. Баскетболистите на Ласо са десети в подреждането с актив от 3-4, а Жалгирис остава на втора позиция с 5-2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР