Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира ремито (1:1) с Еспаньол

...
Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира ремито (1:1) с Еспаньол
Коментари Харесай

Валверде след ремито с Еспаньол: Коства ни много

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде разяснява ремито (1:1) с Еспаньол в 22-ия кръг на Ла Лига. Специалистът показа, че случилото се в този дуел е коствало доста на „ блаугранас “ и изясни, че не е мислел за персоналния връх на Барса.

Припомняме, че отборът от „ Камп Ноу “ усъвършенства личния си най-хубав старт на сезон, като записа 22 мача без проваляне в Ла Лига. Предходното достижение датира от 2009/10 – 21 мача без загуба.

„ Този мач ни коства доста. Не съм мислил за върха, а единствено за това какъв брой комплициран е мачът “, стартира Валверде.

„ Срещата бе комплицирана, тъй като колкото повече напредваше времето толкоз по-малко футбол се играеше. Трябваше да се нагаждаме към изискванията и събитията. През втората част дъждът се усили, образуваха се локви и топката спираше ненадейно по терена, което бе рисково. Вземайки поради стила ни на игра, ние трябваше да се приспособяваме “, продължи Валверде.

Запитан за това, че напрежението на терена бе по-голямо, експертът изясни: „ Ясно е какви са тези мачове. През първата част имаше по-малко нарушавания, само че второто полувреме срещата се изостри. Обичайно е, това е дерби “.

Валверде стартира без огромната си звезда Лионел Меси в стартовия състав. Петкратният притежател на Златната топка се появи на терена в 59-ата минута, като размени Пако Алкасер.

„ Меси изигра доста мачове, с него би трябвало да сме малко по-внимателни. Като цяло това важи и за останалите играчи “, изясни треньорът.

Що се отнася до метода, по който Жерар Пике отпразнува изравнителния си гол, поставяйки показалец пред устните си, Валверде разяснява: „ Тази реакция единствено разказва съперничеството, особено за този дуел. Това е дерби. През първата част нещата бяха естествени, без доста нарушавания. След това всяко влизане изглеждаше като освен това, тъй като играчите се хлъзгаха по терена “.

„ Равенството има огромно значение. Това бе дуел, който не искахме да губим. Борихме се добре “, сподели Валверде.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР