Наставникът на България Георги Дерменджиев говори на официална пресконференция преди

...
Наставникът на България Георги Дерменджиев говори на официална пресконференция преди
Коментари Харесай

Дерменджиев: Ивелин е мъжко момче, държа на присъствието му в националния

Наставникът на България Георги Дерменджиев приказва на публична конференция преди утрешния конфликт с Чехия от квалификациите за Евро 2020.

"Мисля, че в края на българското състезание в играчите имат много отмалялост, само че считам, че тези, които играха, към този момент са възобновени. Утре ще видите измененията в състава. "

Националът Ивелин Попов бе под светлините на прожекторите, откакто изненадващо разгласи, че дуелът с Чехия ще бъде негов финален с националната фланелка.

"Познавате Ивелин доста добре и знаете, че това, което каже, се получава, само че ние ще имаме спомагателен диалог с него, тъй че може да станат и 92 мачовете му в националния. "

Запитан по отношение на това кой ще наследи капитанската лента, Дерменджиев съобщи, че това към момента не е на дневен ред.

"Ние имаме мач на следващия ден. Капитанът е до мен. Много е рано да се търси нов капитан. Наистина, ще би трябвало водач, само че аз считам, че може да играе още. "

Все отново Дерменджиев не скри вярата си от това да убеди Попов да продължи да играе за България.

"Подобни обстановки са извънредно сложни. Ивелин през днешния ден показа решението си с мен и аз го посъветвах да мине мача и да беседваме по-късно. Лично аз държа доста на наличието му. Той е водач и извънредно мъжко момче. Мислех, че ще мога да му повлияя по някакъв метод, да изиграе мачовете, само че очевидно той твърдо в себе си е решил това нещо. Щом го разгласи публично, познавайки го, мисля, че ще удържи на думата си. Аз отново ще беседвам с него, само че възможностите най-вероятно са нулеви. "

"Става още по-трудно в този момент, тъй като когато той е на терена съумява да управлява останалите и в действителност във всеки миг дава оптималното от себе си. "

Националният селекционер не изключи опцията Попов да се причисли към щаба му.

Дерменджиев показа, че главната му мотивация да поеме националния тим е, че вижда капацитет в момчетата и не се плаши от сложната конюнктура.

"В такава сложна конюнктура доста малко хора ще желаят да дойдат, да. Но аз виждам капацитет в този тим. Това не е същинското лице на тима. Знаем каква е действителността, само че в този момент се появи се опция, която може да оползотворим. Имал съм много предложения преди тази за националния, имал съм опцията и за чужбина, само че желая да бъда тук и да създадем оптималното, с цел да успеем. Вярвам на тези момчета и желая да опитаме дружно. "

Относно дуела против Чехия Дерменджиев показа, че чака сложен дуел, макар че Чехия към този момент има виза за Евро 2020.

"Мисля, че ще имаме извънредно сериозен съперник на следващия ден. Гледахме предходния им мач, към този момент имат класиране. Новите играчи най-вероятно ще желаят да се потвърждават, с цел да може да влязат в групата за Европейското състезание, тъй че желая доста добре да стимулирам играчите си. Очакваме извънредно сложен мач на следващия ден. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР