Наставникът на Арда Стамен Белчев говори пред Sportal.bg в лагера

...
Наставникът на Арда Стамен Белчев говори пред Sportal.bg в лагера
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Арда не е новият Лудогорец, Деян Лозев ще се наложи в Левски

Наставникът на Арда Стамен Белчев приказва пред Sportal.bg в лагера на отбора в Белек за упоритостите на отбора от Кърджали за сегашния сезон, селекцията на тима, както и бъдещите проекти на клуба. Специалистът се върна за малко и към престоя си на стадион " Българска войска ", както и показа мнението си за идните решителни баражи на националния тим за класиране на Евро 2020.

" В момента тренировките са тежки, което е обикновено за този стадий от подготовката. Изкарахме първи лагер в Момчилград, в този момент сме тук от понеделник. Условията са отлични за работа и съм удовлетворен от старанието на всички играчи досега. В първата контрола в действителност загубихме тежко и резултатът е ужасяващ, само че по-неприятното е, че играта не бе това, което желаеме да виждаме от тима. Имахме видео разбор с момчетата, коментирахме обстановките, тъй че се надявам, че сме си извлекли поуките ", сподели Белчев за загубата с 0:5 от ФК Прищина.

 ФК Прищина прегази Арда в Турция (видео + снимки)
" По отношение на селекцията няма промяна на политиката. Причината да вимаме българи сега е, че задграничните играчи, които ни оферират не дават отговор на условията ни за качество или пък се разминаваме във финансовото договаряне. Затова залагаме на българи, които мисля, че не отстъпват на чужденците. Имахме един състезател на проби Съни Нанна, само че няма да остане за непрекъснато и си потегля още през днешния ден. Ако намерим футболисти, които да ни свършат работа, ще вземем още хора ", изясни старши треньорът.

Белчев разяснява и раздялата с Деян Лозев. Десният защитник, който доближи и до националния тим мина в отбора на Левски и ще отбраната синята фланелка през пролетния дял на шампионата. Наставникът е на мнение, че футболистът има всички качества да се наложи на " Герена ".

" За мен като треньор не е добре, че главен футболист си потегля, само че въпреки това се веселя за Деян, той направи ужасно израстване и съм сигурен, че с желанието и характера, който има, ще се наложи в Левски и ще помогне на постигането на задачите им ".

Белчев счита, че клубът би трябвало да върви малко по малко към задачите си и не мисли, че сравненията с Лудогорец са удачни. Все отново наставникът акцентира, че отборът има високи цели, които последователно ще следва.

" В Арда не бързаме с развиването си, действаме крачка по крачка. Целта първо бе да влезем в Първа лига - това което се случи. Не би трябвало да изпреварваме събитията. Сигурен съм, че се движим в вярна посока. Целта при започване на шампионата бе да изградим добър тим, само че в този момент като имаме късмет да нападаме първата шестица, ще се опитаме да влезем вътре ".

" Нашите ръководители са амбициозни хора, само че не желаеме да се съпоставяме с никого. Не би трябвало да гледаме Лудогорец или някой различен. Ние би трябвало да вършим крачка след крачка, да реализираме все по-добро класиране и да имаме високи цели, тъй като без тях всичко е на вятъра ", изясни Стамен.

Белчев съобщи, че не е имало вид да се завърне като ментор на ЦСКА-София, макар че на няколко пъти неговото име бе спрягано за наново предопределение на " Армията ". Наставникът се върна за малко към престоя си при " алените ", само че избра да не разяснява в детайли тази тематика.

" Не желая да разясня промяната ми в ЦСКА. Каквото е било-било, по този начин са решили от управлението. Аз работих с цялото си сърце за клуба. След това не е имало вид да се завърна на " Българска войска ", сподели някогашният ментор на " алените ".

Специалистът показа за край, че националният тим има действителни шаносве да се класира за Евро 2020 и мощно стиска палци на представителния ни отбор.

" Надявам се и притискам палци за националния тим. Всичко може да се случи в първия мач против Унгария, тъй че се надявам стадионът да е цялостен и да имаме сериозна поддръжка от страна на публиката. Шансовете ни са положителни за класиране. Ще се веселя да участваме на подобен конгрес, ще бъде огромен авторитет за България ", приключи Белчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР