Наставникът на Арда Николай Киров бе избран за Треньор №1

...
Наставникът на Арда Николай Киров бе избран за Треньор №1
Коментари Харесай

Николай Киров: Изборът ми за Треньор на годината беше доста изненадващ за мен

Наставникът на Арда Николай Киров бе определен за Треньор №1 на България за 2020 година. Той приказва пред клубния уебсайт, откакто разбра за наградата, който печели.

Г-н Киров, честита премия, бяхте определен за " Треньор №1 " на България за 2020 година Доста съществено самопризнание.

- Благодаря. Това бе много ненадейно и изненадващо за мен, тъй като тази премия я заслужава всеки един мой сътрудник, който работи през тази сложна година. Всички бяхме сложени в едни безусловно непознати за нас условия на работа, най-много това спиране на шампионата и след това късото време за подготовка при подновяването на шампионата. После имахме и спиране заради карантина на съвсем целия тим на Арда. Искам да поздравя всички треньори, които се справихме с тази тежка обстановка на работа.

Това самопризнание е върхът в кариерата на всеки един треньор да бъде определен за Треньор №1

- Треньорската специалност е такава, че зависи от много хора към самия треньор. Най-вече към него би трябвало да има можещ и компетентен екип, в който екип доверието да бъде преди всичко. След това състезатели, на които да успееш да им спечелиш доверието, с цел да могат да извършват условията и дилемите, които им поставяш. И не на последно място, управление, което да седи зад теб. За моя наслада всички тези неща ги имаме в тима на Арда и по тази причина в огромна част заслугата за това самопризнание е на тези хора, за което им благодаря.

В кой миг ви бе най-тежко да се работи през 2020 г, може би към този момент би трябвало да се привиква да се работи в такава ексцентрична конюнктура?

- Да, това бе един от сложните моменти, може би най-трудният. Но всяка една компликация би трябвало да се смята за урок в тази обстановка. Сигурен съм, че освен аз а всички сътрудници към този момент сме по-подготвени да работим в такива условия и от тук нататък нека нещата са естествени, и да не се изпада в такива обстановки. Но при всички положения ще бъдем по-подготвени в такива случай.

Кажете тайната на това, което казахте - добър екип, доверие на футболистите и доверие на управлението?

- Всичко това се основава. Аз имах опцията да дойда в Арда с трима мой помощници, тук открих още двама, които се вписаха по най-хубавия метод в нашия екип. Намерих положителни и съзнателни състезатели, и когато към този момент спечелиш тяхното доверие се работи доста по-лесно, доста по-бързо схващат дилемите, които им се слагат. Разбира се клубът има едно прелестно управление. Всички тези задания съумяхме да ги съберем доста по-бързо и може би на това се дължи положителното показване на Арда. Без да мисля, че сме създали нещо съществено на този стадий, в този момент обаче идва по-трудното да задържим и надградим нашето показване. Именно за това нещо работим в този предварителен интервал, който минава в естествен метод, при доста положителни условия. За да получа тази награди има и други фактори, най-много това, че треньорите на първенеца и носителя на Купата на България са чужденци, и нямат право на присъединяване в тази анкета. Това не би трябвало да се подценява.

Отборът на Арда към този момент три дни е на лагер в Турция, какви са първите ви усещане и на какво ще наблегнете.

- Все още имаме малко работа по отношение на кондицията на състезателите. Вече се натъртва повече на тренировките с топка, където се дошлифоват връзката сред звената и обособените състезатели. Имаме няколко нови играчи, които би трябвало да се приспособяват към тима, което една също значима задача. Предстоят от на следващия ден няколко контролни срещи, които ще дадат изясненост за състезателите, които ще бъдат най-подготвени с цел да започват шампионата в главната единайсеторка.

Когато стартирахте вашата кариера като треньор, мечтаехте ли да получите този приз за Треньор №1 в България?

- Честно казано не съм мислил върху това нещо, само че постоянно съм си поставял в персонален проект по-високи и по-високи цели. Преди години бях втори в тази ранглиста, само че щом в този момент завоювах тази влиятелна ранглиста значи нещата вървят в конструктивен проект.
 Ники Киров сграбчи наградата за треньор №1 през 2020 година
Ники Киров сграбчи наградата за треньор №1 през 2020 година

Спечели с безапелационна преднина пред Стамен Белчев и Илиан Илиев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР