Наставникът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев сподели очакванията си от

...
Наставникът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев сподели очакванията си от
Коментари Харесай

Тунчев: Купата винаги е по-краткият път към Европа, но ще се целим в по-горно класиране

Наставникът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев показа упованията си от зимната подготовка на отбора в Турция. Той засегна няколко тематики в изявление за Sportal.bg , като отговори на въпроси за националния тим на България, Локомотив (Пловдив), както и за това кой е най-ценният му орден по време на спортната му кариера. 

„ Благодаря ви за интереса. Вчера (б.р – неделя) пристигнахме. Към момента всичко е наред. Настанихме се в хотела. Проведохме една встъпителна подготовка и от през днешния ден (б.р – вчера) започнахме същността на лагера. Искам да видя малко повече убеденост, малко по-голяма сигурност във фаза на отбраната, както и това самообладание, за което непрекъснато приказваме. Съперниците, против които ще играем, са положителни съперници. Надявам се да се получат положителни и потребни инспекции за нас и най-важното – да няма травми “. 

„ Футболистите, които привлякохме, направиха положително усещане в нашето състезание. Надявам се да засилят конкуренцията в тима и да демонстрират положителни игри. Разделихме с други, за които сметнахме, че е по-добре да търсят тяхното си развиване. Към момента не чакаме нови, само че нищо не се знае. Все отново трансферният прозорец е отворен и в случай че изскочи нещо, което може да ни помогне, можем и да вземем “. 

„ Тонислав Йорданов изкара няколко години в тима на Арда. Може би в последната година и то освен от моето идване, а и преди този момент не показваше това равнище, което той има. Може би му беше време да смени ситуацията. Имахме диалози с него и преценихме, че е добре да смени ситуацията “. 
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
„ Купата постоянно е по-краткият път към Европа, само че знаем, че там мачовете са доста по-специални. Играе се по един мач и може да се сервира изненада. Може тимът да отпадне. Съсредоточаваме се да играем във всеки мач добре. Разбира се, в случай че имаме опция да се класираме на седмо място или по-напред, ще се опитаме да го създадем “. 

„ Честно да ти кажа, като ме питаш по този начин и стартирам да се възнамерявам. Всеки един орден за мен е специфичен. Може би това, което изживяхме с Локомотив Пловдив, когато спечелихме шампионската тила и по-късно, когато спечелихме Купата на България при идващия ми интервал, изключително финалът с Ботев, остават незабравими “. 

„ Следя какво се случва в Локомотив. Все отново все още са ми съперници. Чуваме се и останах с много положителни другари. Прекарах много години там, това не е загадка за никого. Не мисля, че би трябвало да има защо да скърбя. Изживях невероятни моменти. Това, което не съумях да реализира, не желая да се връщам обратно. Опитвам се да запазя единствено позитивните страсти “. 

„ Играх с много положителни футболисти в националния тим (Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров), играли на много високо равнище. Не са единствено те, а имаше още много положителни футболисти. Това, за което скърбя, е, че не усояхме да се класираме на огромен конгрес и да отида да играя там. Имаше доста положителни мачове, които направихме “. 

„ От време на време се чуваме с Христо Крушарски. Праща ми някой различен футболист за гледане, в случай че някой ми хареса. Даже на няколко пъти се засичахме с него в София. Поддържаме доста положителни връзки “. 

„ Работил съм с Преслав Боруков. След като разбрахме, че става свободен сътрудник и е разтрогнал с Локомотив, имах диалог с него. Трябваха му ден-два да намерения. Може би това, че сме работили дружно надви да пристигна при нас “. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР