Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова

...
Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова
Коментари Харесай

Весела Димитрова разкри за готвени сериозни промени в българския ансамбъл

Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри за готвени промени през носия сезон. Специалистът означи, че с изключение на новите уреди и новите съчетания, които ще се изготвят, ще има и нови грации. Тя разясни, че това се постанова поради извънредно високата натовареност, която води до травми, обмисля да употребява повече девойки, като по този метод ще може и да ги обиграва.

От новия сезон композициите при ансамблите ще бъдат на пет топки и на три обръча и два чифта бухалки.

„ Оттук нататък, нови съчетания, нови композиции, нови уреди, нови гимнастички. Кои ще са те, ще забележим. Имам осем луксозни девойки, като всяка една може да стане титуляр и мисля да опитвам. Виждате, че става доста сложен спортът, непрекъснато стават травми и мисля, че би трябвало да имаме друго равнище на подготовка “, разяснява Весела Димитрова.
 Съчетанието на топка и въже на българският отбор на СП по худ. гимнастика @@@
„ Идеи имам доста за новите съчетания, стига да съумея да ги осъществя. Мисля, че ще съумея “.

„ Имам осем грации, ще забележим по какъв начин ще станат нещата с базата, дали ще може да имаме още един килим и тогава ще може да сме безусловно безапелационни “.

„ И този сезон желаех да участваме с пет девойки, само че имаше травми. Затова желая да вземам участие с шест, с цел да може да се обиграват, само че на Олимпийските игри могат да вземат участие единствено пет. Няма да има контролно за гимнастичките “, разясни замисъла си Димитрова.
 Подиумна подготовка на ансамбъла на СП по художествена гимнастика @@@
„ Конкуренцията е най-хубавото нещо, за което може да си мечтае един треньор “.

„ Искам да са по-специални съчетанията ни. Имахме среща с техническия комитет на ФИГ, говорихме за измененията при ансамблите и по какъв начин да станат нещата по-атрактивни. И върху психическата резистентност ще работим. Искам да са по-артистични. В тази тенденция мисля да поработя “, показа за желанията си Димитрова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР