Наставникът на Академик Сф - Георги Давидов, помощникът на Левски

...
Наставникът на Академик Сф - Георги Давидов, помощникът на Левски
Коментари Харесай

Трима помощници в щаба на Барчовски в националния

Наставникът на Академик Сф - Георги Давидов, помощникът на Левски Лукойл Димитър Ангелов и треньорът на младежката групировка на Спортни гении - Васил Христов - това са трите имена, които ще оказват помощ на Росен Барчовски в националния ни тим. Те влизат в щаба на експерта за идните европейски квалификации за шампионата през 2021 година.

Карето ще дебютира в този формат на 21 февруари, когато България гостува на Гърция в първи мач от пресявките. Лъвовете са в група още с Латвия и Босна и Херцеговина, като първите три в крайното нареждане ще се класират за шампионата в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

" Говорил съм и с тримата, считам, че ще работим извънредно ползотворно и имам вяра, че можем да се оправим със задачата. А тя е единствено една - да се класираме на европейското състезание през 2021 година. Жоро Давидов ще дава отговор и за кондиционната подготовка, а Васко Христов ще се грижи и за скаутинга. В общи линии почистваме детайлите по подготовката, въпреки да знаем, че няма по какъв начин да имаме доста време, в което да съберем момчетата преди старта на квалификациите. Най-вероятно ще стартираме на 15-16 февруари, само че това ще се посочи в близко бъдеще ", сподели за " Тема Спорт " селекционерът на България Росен Барчовски.

Той добави, че към момента са в развой на договаряне вероятно две контроли, които да се проведат в края на януари с тимове от НБЛ.

" Такова е желанието ми. Ще забележим дали ще успеем да го създадем. Целта е да повикам по-млади момчета, както и играчи, които са били контузени преди този момент, с цел да забележим какво е положението им. На този стадий приказваме за благопожелание, а не за съответна реализация ", сподели още Барчовски.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР