Настъпват драстични промени в здравеопазването. Те са свързани с бюджета

...
Настъпват драстични промени в здравеопазването. Те са свързани с бюджета
Коментари Харесай

Колко ефективна ще бъде новата мегаструктура в здравеопазването?

Настъпват фрапантни промени в опазването на здравето. Те са свързани с бюджета на Здравната каса, както и със Закона за лечебните заведения. Фондът за лекуване на деца ще бъде закрит, а работата му ще бъде поета от НЗОК. Тя ще дава отговор и за трансплантациите, както и за лекуването в чужбина.

"Такава генерална смяна в системата на опазването на здравето, прокарана през задната врата, е невероятно да мине ", съобщи в утринния блок на Нова телевизия някогашният министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.

Според него въпросът е какъв брой ефикасен би бил този нов мегаорган. Той добави, че няма нищо общо сред функционалностите на Агенцията по трансплантациите и Агенция "Медицински одит ". Той поддържа усилването на контрола над здравната система.

"Фондът за лекуване на деца е основан със специфичен юридически акт. Как ще бъде отстранен този акт? ", попита Ненков.

Той съобщи, че концепцията една административна конструкция да дава отговор за онкологичната терапия не е добра. Здравната каса управлява единствено документите, само че не и изписването на медикаментите. Ненков добави, че не е наложително най-евтиното лекарство да е най-лошото, а най-скъпото да е най-хубаво.

"Разоряването на касата е метод повече структури да ръководят средствата. Това няма нищо общо с пациентите. Не считам, че това ще е потребно за опазването на здравето. Има логичност, който дава парите, да оказва контрола ", безапелационен беше Ненков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР