Настъпването на менопаузата се характеризира с някои определени хормонални промени,

...
Настъпването на менопаузата се характеризира с някои определени хормонални промени,
Коментари Харесай

5 симптома преди менопауза, сигнализиращи понякога и за здравословен проблем

Настъпването на менопаузата се характеризира с някои избрани хормонални промени, изразяващи се най-често в появяването на топли талази, понижаване на либидото, нередовна менструация. В някои случаи обаче тези естествени признаци преди менопаузата могат да алармират за съществуването на здравословен проблем.

Перименопаузата се назовава интервалът преди настъпването на менопаузата, когато в женския организъм се случват редица промени. Обичайно признаците, предвещаващи менопаузата, са: топли талази, нередовна менструация, понижаване на либидото. Въпреки че нито един от тези признаци на настъпващата менопауза не е прелестен, те са изцяло естествени признаци на перименопаузата.

В някои случаи обаче същите признаци могат да бъдат сигнал за здравословни проблеми. Ето малко повече информация за 5-те признака преди менопаузата, които от време на време могат да демонстрират съществуването на здравословен проблем.
Горещи талази
Горещите талази и нощното изпотяване не са нещо непознато за дамите през 40-те или 50-те им години. Статистиката сочи, че към 80% от дамите преди менопауза усещат горещи талази. Този привидно естествен признак на перименопаузата обаче може да бъде сигнал и за свръхактивна щитовидна жлеза или по-рядко за лимфом на Ходжкин. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, то с изключение на горещите талази, вие ще усещате и други признаци като сърцетуптене, необяснима загуба на тегло, огромна отмалялост, постоянно предпочитание за уриниране. Лимфомът на Ходжкин е тип рак, който стартира в белите кръвни кафези и който се съпровожда от други признаци като оток на лимфните възли в региона на шията, подмишниците или слабините.

Прочетете още:

Нередовна менструация
Периодът преди менопаузата се характеризира и с нередовна менструация. Някои месеци кървенето може да бъде по-дълго и по-обилно, в други тъкмо противоположното, а в трети – да липсва изцяло. Въпреки че нередовната менструация е нещо обикновено за перименопаузата, добре е да се консултирате със своя гинеколог, в случай че имате кървене сред менструациите, в случай че кървенето продължава по-дълго от нормалното, в случай че се случва по-често от три седмици и в случай че кървите след секс. В някои случаи сходни признаци се срещат при рак на матката.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР