Настъпва ли нова ера в преносимите технологии, можем ли смело

...
Настъпва ли нова ера в преносимите технологии, можем ли смело
Коментари Харесай

Икономистът говори: Здрачът на ерата на екраните

Настъпва ли нова епоха в портативните технологии, можем ли самоуверено да възкликнем „ Сбогом, смарт телефони “ и има ли какво още да учи изкуственият разсъдък? Фокус върху софтуерните нововъведения сложи в ефира на Дарик Югоизток ректорът на Бургаския свободен университет проф. доктор Милен Балтов. „

В авторската графа „ Икономистът приказва “ той показа тематиката „ Здрачът на ерата на екраните “. Ипровокира слушателите към размисъл върху въпросите, дали с напредъка и навлизането на изкуствения разсъдък в всекидневието и промишлеността, той ще се нуждае от ново устройство, друго от тъчскрийна и смарт телефона, потвърдил своята успеваемост.

Повратна точка в развиването и използването на технологиите е създаването на така наречен умни очила с изкуствен интелект, разясни проф. Балтов. Създадени взаимно с известна марка за аксесоари, те имат и вграден чат-бот, а концепцията е за потребителите да бъде обезпечена асистирана действителност.

„ Вече не става въпрос единствено за текстове, а да видиш, да чуеш, да говориш… “, уточни проф. Балтов. Той обаче акцентира: „ В реалност актуалният пазар е подготвен да направи крачка настрана и да зареже един вид устройства. Опитите обаче те да се заменят, не престават повече от пет години. Все още неуспешно- било поради цена или потребителски привички. Сегашният пазар на смарт устройствата е прекомерно зрял и безусловно казано, все по-трудно ще е на производителите да желаят още пари за същите устройства. А зад упоритото увещание, че нещо би трябвало да се размени, стоят опитите на огромните корпорации да наложат на пазара нови устройства. Те обаче ще генерират облага единствено когато станат всеобщи “.

Чуйте проф. Милен Балтов в „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР