Настъплението на въоръжените сили на Украйна в рамките на контранастъплението

...
Настъплението на въоръжените сили на Украйна в рамките на контранастъплението
Коментари Харесай

Резников: Дъждът забавил украинското настъпление в Херсонска област

Настъплението на въоръжените сили на Украйна в границите на контранастъплението в южната част на страната се забави заради дъждовно време , заяви министърът на защитата на Украйна Олексий Резников, представен от Руската работа на Би Би Си.

" На юг ние също продължаваме нашата контранастъпателна акция. Точно в този момент някои метеорологични условия, имам поради дъжд, ни забавят малко. Но ние използваме тактичност да си върнем селата, метри и километри малко по малко, и ще продължим да го вършим ", сподели Резников в изявление за американската телевизионна компания Fox News.

В същото време Резников сподели, че не има вяра съветските войски да се ангажират в уличните боеве в Херсон , тъй като това небило преференциално за тях.

" Знаете, че ние направляваме всички мостове през Днепър, употребявайки американски системи като HIMARS, както и други реактивни системи за залпов огън (РСЗО) като M270, 155 мм артилерия, това са съвременни системи по стандарт на НАТО, като M777 от Съединени американски щати. Оставането в Херсон е действителен риск (за Русия), тъй като те няма да имат опция да избягат, както - да вземем за пример в Изюм и други градове ", изясни министърът.
 Русия се готвела за улични боеве в Херсон
Русия се готвела за улични боеве в Херсон

Киев не употребявал тактиката на изгорената земя

Предната вечер Олексий Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, допусна, че освобождението на Херсон ще бъде една от най-тежките борби по време на тази война , защото на фона на и други структури, както и, Русия продължава да струпва забележителен брой свои войски и въоръжение там. Според него .

По-рано оперативното командване " Юг " заяви, че въоръжените сили на Украйна към този момент са освободили повече от 90 обитаеми места в Херсонска област.
 Съединени американски щати уверени, че Украйна би трябвало да превземе Херсон преди зимата
Съединени американски щати уверени, че Украйна би трябвало да превземе Херсон преди зимата

Това ще й обезпечи преференциална преговорна позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР