Настъплението на руската армия на север от Славянск, на изток

...
Настъплението на руската армия на север от Славянск, на изток
Коментари Харесай

Настъплението на агресора в Украйна започна да буксува

Настъплението на съветската войска на север от Славянск, на изток от Северск и щурмът на Харков от север се провалиха изцяло. Това оповестяват анализаторите от американския Институт за проучване на войната, написа " Сега ". Според тях съветската войска продължава да е на " оперативна пауза ". " Руската войска продължава прегрупировката, преоборудването и възобновяване на силите си. Но не престават да бомбардират сериозно значими региони, с цел да основат условия за бъдещи настъпателни дейности. Провеждат и лимитирани офанзиви ", пишат специалистите.

Според тях съветската войска продължава да се сблъсква с дезертиране и непокорство. Тя не може да укрепи административния надзор върху окупираните територии поради съпротивителното придвижване на украинците. Украинските партизани сполучливо унищожават колаборатори и окупатори.

Вчера да вземем за пример кортежът на губернатора на Северна Осетия Сергей Меняйло бе засипан с гранати. Той попаднал на засата при визитата си в Запорожка област, само че се е оттървал с леки травми. На 11 юли пък бе погубен назначеният от руснаците за кмет на селцето Великий Бурлук, Харковска област, Евгений Юнаков. " Интензивността на нападенията против служители евентуално ще продължи да нараства, изостряйки забележителните компликации, с които се сблъскват съветските окупатори, и увеличавайки натиска върху така и така отслабените формирования на военните и службите за сигурност ", отбелязва и английското разузнаване в ежедневната си сводка за фронта.

Украинската войска пък продължава методичното заличаване на хранилища за оръжие и муниции. Само за последното денонщие бяха взривени пет склада и една военна част, заяви прессекретарят на Одеската регионална военна администрация Сергей Братчук.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР