Настъпила е конфронтация между индийски и китайски войници по спорна

...
Настъпила е конфронтация между индийски и китайски войници по спорна
Коментари Харесай

Индийски и китайски войски се замерват с камъни в Хималаите

Настъпила е борба сред индийски и китайски бойци по противоречива граница в западните Хималаи, оповестиха индийски публични лица, представени от БиБиСи.

Информационната организация PTI оповестява, че бойците хвърляли камъни, причинявайки си леки пострадвания. Китайските войски се пробват да влязат на индийска територия покрай езерото Пангонг.

Пекин твърди, че бойците им са на китайската територия. Двете страни също са блокирани в региона на Доклам, който граничи с Китай, Индия и Бутан.

Армейски представители разясняват, че в последната борба бойците е трябвало да образуват човешка верига, с цел да предотвратят навлизането на китайски сили в територии, за които Китай твърди, че са техни.

 Индия ускори оперативната подготвеност на армията си на границата с Китай
Индия ускори оперативната подготвеност на армията си на границата с Китай

Китай също по този начин недоволства от разширяващите се военни връзки на Индия със Съединени американски щати и Япония

Индийски представител декларира пред Би Би Си, че не може да удостовери, нито да отхвърли известията в медиите, само че разяснява, че " сходни произшествия се случват ", добавяйки, че " това не е първият път, когато се случва нещо сходно. "

Китайското външно министерство декларира в публично изказване, че " индийската страна би трябвало неотложно и абсолютно да изтегли целия личен състав и съоръжение от китайската земя ", като в същото време повтаря, че войските им са били в китайска територия, когато се е случила борбата.

Официалното изказване на външното министерство на Индия съобщи, че " в граничните региони сред Индия и Китай няма граница с настоящ надзор (LAC) ".

Добавят, че разликите във възприемането на границите са предизвикали обстановки, които биха могли да бъдат избегнати, в случай че има консенсус за границата.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР