Настъпи поголовен хаос - истинско предизвикателство от политолози до обикновени

...
Настъпи поголовен хаос - истинско предизвикателство от политолози до обикновени
Коментари Харесай

Анализирай това: дойде поголовен хаос и никой не знае кой с кого е

Настъпи повсеместен безпорядък - същинско предизвикателство от политолози до елементарни тролове; тук ще признаем, че и ние не може да се ориентираме. Ето какво става, а дано по сведущите да го разтълкуват: 
Хаос #1. Христо Иванов дебаркира на плажа на Доган. Дни по-късно наподобява, че ГЕРБ се пробва да попречва протестния десант там и да пази сараите. Кметът на Бургас, прочут като Единият непокътнат човек от партията, спомага на протестиращите. След акцията самият Доган и цялото Движение за права и свободи ненадейно се обръща против ГЕРБ, обвинявайки ги в нещо като сговор сред тях и Демократична България. 
Хаос #2.  При една съдбовна среща сред хора от Биволъ и Гешев, основният прокурор се обръща към тях с въпросите - руснаците ли ви пращат? Няколко месеца по-късно амeриканското посолство се обръща против него, подкрепяйки митингите. 
Хаос #3. Радев, чието утвърждение беше мощно заглъхнало по време на коронавирусните месеци, ненадейно натрупва голям авторитет поради ударите против съветниците му и влизането на въоръжената прокуратура в президенството. Връщат го в играта от раз. 
Хаос #4 . Борисов не желае да подаде оставка, с цел да " не чупи страната ", само че целият предходен опит от ръководството му подсказва, че по-скоро би я подал. Така се случи през зимата на 2013-та, както и след загубата на президентските избори. Премиерът нормално знае най-подходящият миг за отдръпване, с цел да спре да обира негативи, а сега изневерява на личната си тактичност.
Хаос #5. Коронавирусът стартира да завзема оскъдна част от публичното внимание. Само преди няколко месеца бе немислимо да се седне в ресторант, сега се събират по 5000-10000 души на едно място без проблем. С това не вменявам виновност на протестиращите - по-скоро питането е какъв беше смисълът от интервала март-май изобщо? 
Хаос #6.  Социалната изолираност от медицински вид ненадейно изригва в обществените включвания на митинга и събирането на всички, стоели по домовете месеци наред. Дали апелът StayHome не устоя на личната си обществена неспособност? 
Хаос #7.  В момента има три рецесии - политическа, икономическа и здравна. Никога досега не са се струпвали толкоз красноречиво в еднакъв месец и никой не знае по какъв начин да ги реши. 
Хаос #8. Демонстрацията на мощ пораства - всеки удар създава контраудар, а вендетата е сред толкоз мощни играчи, че разбъркването на големи пластове към този момент наподобява наложително.
Ред #1. Чалга реализатори желаят да им се отворят нощните заведения. Отварят им се. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР