Настъпи моментът категорично да заявим своята подкрепа за този толкова

...
Настъпи моментът категорично да заявим своята подкрепа за този толкова
Коментари Харесай

Цачева със силни думи за европрокуратурата

" Настъпи моментът изрично да заявим своята поддръжка за този толкоз значим европейски план – основаване на Европейска прокуратура, и да отстояваме нейната успеваемост. Това ще зависи най-много от лоялното съдействие сред всички държави-членки против незаконните похищения във връзка с общия ни европейски бюджет ".

Това съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург през днешния ден, на което министрите на правораздаването на 19 страни от Европейския съюз (ЕС) се договориха за основаването на обща Европейска прокуратура. Новият орган ще се специализира в битката с финансовите закононарушения в Европейски Съюз. Той ще организира следствия и ще повдига обвинявания за закононарушения, засягащи бюджета на Европейски Съюз като корупция, измами с евросредства и трансгранични измами с Данък добавена стойност.

„ Поздравяваме малтийското председателство и всички предишни ръководи за интензивната работа и за постигнатата координация по компромисния текст на Регламента за основаване на Европейска прокуратура и показваме задоволство от присъединението на нови държави-членки към засиленото съдействие, което е индикатор за общата ни решителност в отбрана на финансовите ползи на Съюза “, сподели пред сътрудниците си от Европейски Съюз министър Цачева.
Тя акцентира позицията на българската страна по отношение на значимостта Службата на Европейската прокуратура да бъде единна и неделима, ефикасна и самостоятелна, с цел да внася сполучливо обвинявания против причинителите на закононарушения против европейски фондове и да възвръща средства в европейския бюджет в интерес на всички европейски жители.

„ Изразяваме убеденост, че към самодейността ще се причислят и останалите държави-членки за гарантиране на единството на Европейската прокуратура и политическата поддръжка за този план. По този метод ще изпратим мощно обръщение към европейските жители, че финансовите ползи на Европейски Съюз ще бъдат предпазени от незаконни похищения, а вредите на европейския бюджет – възобновени “, добави още българският министър на правораздаването.
Комисарят по въпросите на бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер подчертава, че измамите, засягащи бюджета на Европейски Съюз, не се толерират и че „ всеки цент от този бюджет би трябвало да бъде изхарчен в интерес на европейските жители ".

Ежегодно в цяла Европа националните бюджети губят доходи от Данък добавена стойност в размер на минимум 50 милиарда евро поради трансгранични измами. Идеята на плана е европейските прокурори да организират бързи следствия в цяла Европа и да реализират продан на информация в действително време.
Проектът планува Европейската прокуратура да бъде високоспециализиран и самостоятелен орган отвън съществуващите институции и служби на Европейски Съюз. Организацията ще включва централна работа на ниво Европейски Съюз и децентрализирано равнище, състоящо се от европейски делегирани прокурори, открити в страните членки, които в същото време ще не престават да извършват функционалностите си като национални прокурори („ двойна функционалност “).

На съвещанието си през днешния ден министрите разискаха и съществени въпроси по Регламента Брюксел Iia по отношение на компетентността,признаването и осъществяването на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност и по отношение на интернационалното похищение на деца. Те споделиха потребността децата да бъдат изслушвани по каузи, при които се дефинират родителските права и да се изследват последствията от сходно чуване върху процедурите за транснационалното признание на решенията за родителска отговорност.

Относно Директивата за превантивно преструктуриране на предприятия и даване на втори късмет за тяхното излекуване министрите, в това число и българският министър, подчертаха потребността от деликатен метод при отчитане на ролята на съда като поръчител за ценене на страните в производството, оставане на длъжника, най-малко отчасти, в ръководството на активите, само че не автоматизирано, а по преценка на съда. Условията за назначението на доверено лице в производството по преструктуриране не следва да са изчерпателно уредени в Директивата, с цел да може да се съобразят със характерните потребности на длъжника и вероятното излекуване на неговата активност.

Съветът реализира още общ метод по Директива за битка по наказателно-правен ред с изпирането на пари и по правилник за отбрана на данните, обработвани от институции, органи, служби организации на Европейски Съюз, както и по предлагането по отношение на някои аспекти на договорите за даване на цифрово наличие във връзка със отбрана на потребителите при покупко-продажби с такива артикули на територията на Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР