Настъпи мигът на най-дългоочакваното спортно събитие за годината – Световното

Настъпи мигът на най-дългоочакваното спортно събитие за годината – Световното ...

Откриха Световното първенство по футбол.

Настъпи мигът на най-дългоочакваното спортно събитие за годината – Световното по футбол. От днес до 15 юли в Русия ще се проведе 21-ото издание на най-вълнуващата надпревара в света на Царя на спортовете, пише .

На сцената на московския стадион "Лужники" пред 80-хилядна публика поп звездата Роби Уилямс изпълни най-известните си парчета.

Традиционно официалният старт бе даден с мача между домакините и Саудитска Арабия, като преди това на стадиона се проведе бляскавата церемонията по откриването. ()В Русия беше открито Световното първенство по футболБГНЕС

В Русия беше открито Световното първенство по футболБГНЕС-->
За първи път в историята домакинството е поверено на страна от Източна Европа. Кандидатурата на Русия бе предпочетена пред сборните на Испания/Португалия, Холандия/Белгия и Англия.
 
32 страни от пет континента, разпределени в осем групи от по четири отбора ще си оспорват отличието. Всичките 64 футболни спектакъла, които ни очакват, ще се проведат на 12 стадиона от 11 града.
В Русия беше открито Световното първенство по футболБГНЕСОсвен „Лужники“, който приема откриващия двубой и финала, сцена на вълнуващите сблъсъци ще са още „Откритие Арена“ (Москва), „Санкт Петербург Арена“ (Санкт Петербург), стадион „Калининград“ (Калининград), „Казан Арена“ (Казан), стадион „Нижни Новгород“ (Нижни Новгород), „Космос Арена“ (Самара), „Волгоград Арена“ (Волгоград), „Мордовия Арена“ (Саранск), „Ростов Арена“ (Ростов на Дон), „Олимпийски стадион“ (Сочи) и „Централен стадион“ (Екатеринбург).

В Русия беше открито Световното първенство по футболБГНЕС

Цените на билетите варират от 20 евро до 1000 евро за финалния мач на 15 юли.

Спорт

Източник: dariknews.bg