Настъпи лятото на 2019 година – горещо време, партита, мирис

...
Настъпи лятото на 2019 година – горещо време, партита, мирис
Коментари Харесай

Как бързо и лесно да направим зашеметяващи снимки от почивката

Настъпи лятото на 2019 година – горещо време, празненства, аромат на барбекю. Ясно е, че лятото към този момент тук, само че без значение дали планирате да посетите екзотични места или да да се насладите на пейзажите по-близо до вас, сигурно ще желаете да покажете зашеметяващи фотоси, спомен от вашата отмора. Тук ще дадем няколко съвета, по какъв начин да подобрите уменията си и да извършите незабравими фрагменти.
Какъв фотоапарат да използваме?
Изборът е в действителност огромен. Пазарът предлага от огледално-рефлексни (DSRL) и фотоапарати със напълно дребни размери до камерите да мобилните телефони. Предимството на последните е, че не се постанова да носите в допълнение устройство. Това е изключително комфортно за майки с деца, които нормално носят значително неща със себе си и тичат след дребните. Практично е и за хората, които постоянно пътуват и не обичат да носят със себе си съвсем никакъв багаж.

Освен че са практични и компактни, днешните смарт телефони имат висококачествени обективи и профилирани чипове , които оферират качество съпоставимо с това на цифровите фотоапарати. HONOR 20 Lite да вземем за пример, има тройна съществена камера и употребява изкуствен интелект , който се преценява с близките условия и разграничава 22 разнообразни категории за снимане. Това икономисва време и работа, тъй като параметрите на камерата се задават автоматизирано по подобен метод, че получените фотоси са с допустимо най-високо качество.
Бъдете изобретателни
Статичните и предвзетите фотоси не са привлекателни за никого. Опитайте се да импровизирате и да снимате усмихнатите си другари по-далече от центъра на фрагмента. Само напълно начинаещите слагат обекта в центъра на фотографията. По този метод убягва околното обграждане и се губи информацията, за това, къде е сниман фрагмента. И различен значим миг, доста положителни фотоси се получават, в случай че индивидът, който снимате не гледа непосредствено в обектива, а в посока към оставащото по-голямо разстояние на фрагмента, а не на открито към ръба, което е смущаващо на подсъзнателно равнище.

Не забравяйте, че композицията на заснеманата сцена би трябвало да бъде добре уравновесена . Добре е приятелите, които снимате да заемат единствено едната част на фрагмента, а в другата добре да се виждат самата среда и природата, където вършиме фотографията. Прието е долната част на фрагмента да бъде по-тъмна и „по-тежка“, а горната част да е светла. Но без значение от това, можете да нарушите всички тези правила и да извършите фотоси, които основават характерна атмосфера. Ако не сте сигурни, че няма да се получи добър кадър, движете се и намерете мястото, откъдето ще стане най-хубавата фотография.

Когато става дума за композицията, имайте поради още едно предписание. Преди да извършите фотографията, проверете дали до главата на заснемания обект не се вижда нещо излишно и грозно, като да вземем за пример претъпкано (и даже празно) кошче за отпадък. И още, в случай че няма по какъв начин да хванете задачите хора в фрагмента, добре е да внимавате от кое място ги отрязвате. Никак не е хубаво да бъде отрязана част от главата или да се вижда единствено половината от пръстите: краката и ръцете би трябвало да бъдат отрязани в фрагмента под ставите – под коляното или под лакътя.



Силно целесъобразно е да се употребяват смарт телефони с широкоъгълна камера , като да вземем за пример тази в HONOR 20 Lite, с помощта на която ще получите всичко, което е належащо за една добра фотография. Не е належащо да се замисляте какво ще би трябвало да пожертвате, с цел да поберете цялото семейство в фрагмента. И още, широкоъгълните камери са идеални за снимане на пейзажи и архитектурни особености.

Освен общоприетите фотоси, доста положителни резултати се получават при фокусиране върху детайлите . Можете да останете сюрпризирани какъв брой забавни и артистични фрагменти се получават, когато работите с дълбочината на рязкостта . В този случай напълно се фокусираме върху детайлите на предния проект, до момента в който фонът остава мъгляв. Използвайте боке резултата и когато снимате портрети. Той може да се употребява и по по-нестандартен метод: да вземем за пример фокусирайте се тъкмо върху очите на обекта, до момента в който всичко останало последователно излиза от фокус. Ефектът е в действителност добър.

Използвайте опцията да вършиме автопортрети . Вече не е належащо да молите близките да създадат ваша фотография или фотография на вашата компания. HONOR 20 Lite има многочислени функционалности, с които автопортретите стават в действителност доста положителни.
Игра със светлината
Ако снимате при доста ярка слънчева светлина, прекомерно постоянно се образуват некрасиви сенки, изключително по лицата на хората. В този случай можете да включите фотосветкавицата, която ще смекчи тъмните сенки и по-добре ще разкрие сцената. Сутрин и вечер слънчевата светлина е най-хубава за правене на фотоси. Ако ви е допустимо, правете фотоси по време на по този начин наречения златен час. Това е слънчевата светлина два часа след изгрева на Слънцето и два часа преди залез слънце. Това е най-хубавото време за правене на всевъзможни фотоси, изключително за наблягане на всички черти на лицето. А фотосите направени по време на залез радват очите на всички.

Ако времето се скапе до момента в който почивайте, не се натъжавайте. Това е съвършен случай с цел да се създадат забавни и достоверни фотографии. Използвайте опциите на изкуствения разсъдък, който ще се оправи със сивите фрагменти и ще покаже по забавен метод отраженията в локвите и във витрините. Не се тормозете да експериментирате.

Ако е допустимо, в пространствата не използвайте фотосветкавицата. Включете осветлението и дръпнете щорите, с цел да проникне естествена светлина. Снимките, направени единствено със мълния наподобяват студени и плоски и сходно на обедното слънце се образуват неприятни сенки на лицата.

Където и да отидете, постоянно можете да заснемете превъзходни фрагменти. Днес, добре оборудваният мобилен телефон е кадърен асистент.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР