Настъпи хаос с полетите в Съединените щати, след като американският

...
Настъпи хаос с полетите в Съединените щати, след като американският
Коментари Харесай

Кризата с „Боинг” доведе до хаос с полетите в САЩ и загуби за стотици милиони

Настъпи безпорядък с полетите в Съединените щати, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че към този момент също стопира полетите на модела „ Боинг”.

Втори път за последните шест години американските управляващи взимат решение да спрат за полети избран вид самолети на „ Боинг”. Решението беше взето след злополуката в Етиопия, лишила живота на 157 души в неделя.
Съединени американски щати стопират полетите с " Боинг 737 Макс 8 " Използването на този модел самолети краткотрайно бе неразрешено в редица страни
„ Самолетите ще останат на земята. Сигурността на американците, на всички хора, е от първостепенно значение”, сподели Тръмп.

Пътниците на три американски самолетни компании са наранени от възбраната. Заради решението се постанова се промяна на 72 машини и пререзервации на полети.
След авиокатастрофата в Етиопия: България затвори небето си за самолети „ Боинг 737 Макс ” Забраната влиза в действие от през днешния ден
Пътниците, които са били на борда на самолетите от неразрешения модел, научиха новината за възбраната след кацане.
Авиоексперт: Ставаме заложници на техниката Ангел Борисов призна, че такова всеобщо прекъсване от полети не е виждал през последните 30 години
Продължават опитите за разчитане на черните кутии на самолета. Устройствата към този момент са във Франция и ще бъдат оценени от френската Служба за следствие и разбор на сигурността на гражданската авиация.

Междувременно превозвачът на Норвегия обмисля да съди „ Боинг” за пропуснати изгоди. Не е изключено и други компании да заведат искове поради непредвидените загуби от приземените самолети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР