Настъпи денят на провеждане на дългоочаквания Извънреден изборен конгрес на

...
Настъпи денят на провеждане на дългоочаквания Извънреден изборен конгрес на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз

Настъпи денят на осъществяване на дълго чакания Извънреден избирателен конгрес на Българския футболен съюз (БФС), след който би трябвало да стане ясно името на новия президент на централата, който ще наследи на поста Борислав Михайлов.

Общо седем претенденти показаха своите упоритости за управителното място в българския футбол, като техните имена са:

Претендентите ще се борят за поддръжката на 469 делегати, които ще имат думата за това кой да застане отпред на БФС.

Конгресът стартира по проект към 10:30 часа българско време, а два часа по-късно пристигна моментът и за първото значимо гласоподаване - това за оставката на Борислав Михайлов. Тя

Общото заседание на БФС може да наблюдавате НА ЖИВО в YouTube канала на централата и онлайн на уеб страницата ни bntsport.bg!



Развоят на Конгреса:

07:30 часа - Начало на регистрацията. Делегатите започнаха да се събират във фоайето на столичния хотел, в който ще се организира Извънредният конгрес на БФС. В залата за регистрации обаче не бяха позволени публицисти.

07:53 часа - Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов дойде на мястото, само че отхвърли да застане пред представители на медиите.

07:58 часа - На мястото на събитието са ангажирани десетки служители на реда и жандармеристи, които охраняват региона. На тяхно разположение има и водно оръдие.



08:19 часа -

08:20 часа -

08:37 часа -

08:45 часа -

08:50 часа - Бившият заместник-изпълнителният шеф на БФС Христо Запрянов също към този момент е на мястото на събитието.



08:54 часа -

09:01 часа -

09:20 часа -

09:23 часа -

09:34 часа -



09:53 часа -

10:03 часа -

10:05 часа - Бившият началник на футболния съюз Борислав Михайлов към този момент е на Общото заседание на централата.

10:16 часа -

10:18 часа - ; ;

10:21 часа -

10:24 часа -



10:30 часа - Конгресът на БФС стартира!

10:35 часа -

11:27 часа - Борислав Михайлов желае неговата оставка да бъде гласувана очевидно от присъстващите на Конгреса

11:40 часа - След разгорещени разногласия в залата в последна сметка бе взето решение обособените комисии да бъдат формирани от един ръководител и четирима делегати.

12:40 часа -

12:42 часа -



14:00 часа - След късата отмора делегатите се върнаха в залата, с цел да продължи Конгресът по оповестения Дневен ред с т.6 - Избор на Президент на Сдружение „ Български футболен съюз “.

14:11 часа - Делегатите взеха решение гласуването да се организира в тъмни стаички, като това предложение беше признато с 240 гласа " за ", 109 гласа " срещу и 11 въздържали се.

14:26 часа - Започва чуването на кандидат-президентите. Пръв на трибуната застана Михаил Касабов: " Не мога да ви обещая смяна с магическа пръчка. Ако обаче получа вашето доверие, ви давам обещание да спазя обещанието си и в моя Изпълнителен комитет да няма президенти на футболни клубове ".

14:31 часа - Пред делегатите застана и вторият от кандидатите Манол Иванов: " Конгресът през днешния ден е първата стъпка, с цел да се прокара нов метод на работа и нова форма на връзка с страната, институциите, медиите и футболната общност ".

14:38 часа - Димитър Бербатов: " Клубовете сте висшата власт, която би трябвало да вземе решение за бъдещето на футбола ни. Трябва да покажете обединяване... Ако ни изберете, ви давам обещание да покажем същото почитание към вас, което правихме през последните три години ", съобщи някогашният български футболист, който прикани наблюдаващите от УЕФА да наблюдават за редовността на Конгреса.



14:44 часа - Петьо Костадинов към гласоподавателите: " Не бива да се съмнявате, че ще положа интензивна грижа за младите български състезатели. Нямаме обвързаности с нито един олигархичен кръг, изборът е ваш "

14:51 часа - Пети на трибуната излезе Георги Захариев и прикани делегатите: " Чувствате ли, че българският футбол върви в вярната посока? Къщата ни гори и би трябвало доста бързо да вземем решение за бъдещето "

14:58 часа - Георги Иванов застана пред представителите на футболните клубове и разгласи: " В духа на бистрота и обединяване, аз ще подам ръка на останалите претенденти. Това е стъпка към обединени и съдействие. Това е ключът към постигането на същински промени и прогрес. Крайната ни цел е да създадем среда, в която всеки български клуб, състезател и почитател да се усеща част от огромното семейство "

15:02 часа - Накрая пред всички присъстващи в залата излезе Георги Градев и съобщи: " Готов съм да работя безплатно за българския футбол. Аз желая да работя, а не да ръководя. Бъдете свободни и изберете експертизата "



15:13 часа - Начало на процедурата по гласоподаване за нов президент на Българския футболен съюз (БФС).

15:42 часа - Един от претендентите Петьо Костадинов приказва на излизане от залата: " Аз бях за това да не са тъмни стаичките, само че по този начин взеха решение делегатите ".

15:45 часа - Неговият съперник Георги Захариев пък сигнализира, че още веднъж може да се стигне правосъдни каузи около Конгреса, защото не е била импортирана задоволително изясненост към въпроса какъв брой гласа са нужни на един съперник, с цел да завоюва изборите на първи тур: " Клубовете сами си избраха да се гласоподава в тъмни стаички... Във ФИФА и УЕФА се гласоподава намерено пред едно бюро, посочваш и пускаш. Този признак не е основният проблем ", добави той.

17:10 часа - Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов разгласи последни пет минути, в които делегатите могат да упражняват правото си на глас.

17:15 часа - Край на гласуването! Организаторите оповестиха, че общо 468 клуба са упражнили правото си да поддържат някой от кандидат-президентите. За победа на първи тур са нужни 235 гласа.



18:25 часа - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Легендата на Левски печели изборите още на първи тур с 235 гласа. Втори остава Димитър Бербатов със 181 гласа.

18:27 часа - " Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен. Сега стартира сложното. През идващите четири години ще направя по този начин, че да променим цялата футболна среда. Ще се опитаме да работим с страната, с цел да помогнем на вас - клубовете. Обещавам ви почтеност и работа. Ще работим с децата, с цел да имаме мощен народен тим и се надявам да се класираме на международното състезание през 2026 година ", бяха първите думи на новия началник на БФС.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР