Настъпателният потенциал на въоръжените сили на Украйна не е изчерпан,

...
Настъпателният потенциал на въоръжените сили на Украйна не е изчерпан,
Коментари Харесай

Путин предупреди своите: Украинците не са изтощени

Настъпателният капацитет на въоръжените сили на Украйна не е привършен, съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с членове на Съвета за сигурност в четвъртък. Той поръча на своите да не се отпускат и да чакат усилване на украинското нахлуване.
" Трябва да изхождаме от обстоятелството, че настъпателният капацитет на съперника не е привършен. Все още не са употребявани редица стратегически запаси и ви апелирам да имате това поради при организирането на бойната работа. Трябва да изхождаме от действителностите ", съобщи Путин, представен от съветската организация " Интерфакс ".

Все отново той успокои своите, че даже и военните доставки за Киев да продължат да бъдат попълвани от съдружниците, мобилизационните запаси на Украйна във връзка с живата мощ не са неограничени.

" Оборудването, несъмнено, може да бъде доставено в допълнение. Но мобилизационният запас, той не е безграничен и наподобява, че западните съдружници на Украйна в действителност взеха решение да се бият с Русия до последния украинец ", сподели Путин.
 Пригожин: Лъжат ви за войната, в случай че не престават, ще загубим Русия Пригожин: Лъжат ви за войната, в случай че не престават, ще загубим Русия

Мeждувременно военният министър Сергей Шойгу съобщи, че до края на юни ще бъде образувана аварийна войска от пет полка, която по-късно ще прерасне в армейски корпус.

" До края на юни ще приключим образуването на армейски запас, а в най-близко бъдеще ще приключим образуването на армейски корпус ", сподели Шойгу.

Той рапортува на Путин на съвещанието на Съвета за сигурност на Русия, че полковете са попълнени на 60%.

По думите на министъра аварийните формирования ще получат над три хиляди единици техника.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР