Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство. То е

...
Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство. То е
Коментари Харесай

На изоставеното пеленаче ще му бъде потърсено приемно семейство

 Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство. То е в положително здравословно положение и не е нужно да остане повече в болница. Това изясни Елеонора Сливкова, шеф на Дирекция " Социално Подпомагане " в Сандански. Тя благодари на лекарите, които са се грижили за него.

" Сезирахме всички виновни институции, с цел да може всеки да свърши това, което би трябвало. Най-важното за нас е да имаме концепция и визия какво ще стане, когато детето няма да бъде повече в болница. За тази цел сме уведомили екипа по приемна грижа, описвайки профила на детето и потребностите, които има. Колегите ще издирят най-хубавото за него приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия регион ", разясни Елеонора Сливкова пред bTV.

По думите й, до момента в който не приключат следствените дейности и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвиняване на майката и какво ще бъде то, до тогава не може да се приказва за трайна мярка по отношение на бебето.

" След като се откри кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския потенциал и ще се реши тази ли е подобаващата мярка все още ", изясни още Елеонора Сливкова.

Вчера задържаха 38-годишната Анна Азова - дамата, която е оставила бебето в поликлиниката в Петрич и която беше търсена в продължение на четири дни. Тя живее в една къща дружно с родителите си, брат си и 14-годишния си наследник. Все още не е ясно дали тя е биологичната майка на детето или го е подхвърлила, помолена от своя другарка. Жената имала и другар.

По думите на Сливкова с ДНК разбор може да се потвърди дали Анна Азова е майка на детето. " В рамките на няколко дни ще се откри кои са родителите му и аргументите, довели до изоставянето на бебенцето. Важно е да забележим дали ще се стигне до повдигнато обвиняване, само че за детето обаче е най-добре да бъде при родителите си ", сподели още Сливкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР