Настане ли време за избори, циганските махали започват да се

Настане ли време за избори, циганските махали започват да се ...

Предизборна кампания в "Димитър Миленков" часове след четворното убийство.

Настане ли време за избори, циганските махали започват да се ползват с вниманието на политически насочени благодетели. Емблематичен пример за до болка познатата игра е днешната поява на ромския бизнесмен Жоро Черния, цъфнал насред почернения столичен квартал "Димитър Миленков".

След като направи неуспешен опит да се присламчи към протеста на циганите от "Христо Ботев", но бе отхвърлен от тях, някогашният съдружник на Иво Карамански пусна корени във втора поредна арена на кръвопролитие с жертви от малцинството. Точно в 15 часа днес услужлив фоторепортаж на издание със затихващи функции изпъна блудкави снимки, в които Жоро Черния е помръкнал от съпричастност към многострадалците от "Димитър Миленков".

Предвид последните медийни изяви на г-н барона, се създаде първоначално впечатление, че той е отишъл при хората, призовавани преди време от него да гласуват за Софи Маринова на българската "Евровизия". Моментално обаче стана ясно, че изненадващият гост е познат само на малкото роми, които четат вестници.

След като те се наслушаха на щедри обещания за помощ, разбира се не финансова, и се разотидоха, по идва редът на БЛИЦ да допълни споменатата по-горе блудкава дописка. Неотдавна в национален тв ефир Жоро Черния обяви, че се впуска в политиката. По естествен път той опитва да пробие в по-малките и лесно достъпни за пропаганда махали, като тези в "Христо Ботев" и "Димитър Миленков", за да прилага.

За да илюстрира как се пълнят очите на избирателите от крайните квартали, БЛИЦ прилага фотодокумент. На снимка №2 е съратникът на Черния - Христо Младенов. На снимката шефът на ромската партия "Солидарност" е пременен в униформа на генерал от КГБ, за която е броил... 20 000 долара! Нестандартното облекло всъщност е негов предизборен костюм за совалки из циганските махали. Едно е Ицо Месаря, а съвсем друго - Христо Генерала! Въпреки маймунджулъците обаче на местните избори през 2011 година политактивистът спечели само 5 общински съветника за цялата страна, трима от които в Плевен. Където отговорник за кампанията е арестуваният за "премиерската бомба" Методи Петков...

Петко ТРАЯНЧЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg