Настане ли пролетта няма как да не се сетим за

...
Настане ли пролетта няма как да не се сетим за
Коментари Харесай

Най-ефикасният метод да измием прозорците

Настане ли пролетта няма по какъв начин да не се сетим за пролетно разчистване. А то нормално включва и измиването на прозорците - една от най-досадните къщни задания. Предвид многото дъждове в последно време задачата е изключително наложителна.

Има ли обаче по-ефикасен метод да реализираме чисти прозорци от разчистване с препарат за стъкло, с вестник или пък с парочистачка? От Apartment Therapy ни уведомяват, че има и за него не ни трябват скъпи препарати.

Само леген с вода, микрофибърни кърпи и царевично нишесте. Именно последното е съставката, която ще накара прозорците ни да светят. Абразивната му природа ще помогне да почистим и неприятните засъхнали петна по стъклото. Ето по какъв начин.

Пълним с вода ¼ от леген или кофа, след което разтваряме 1 чаена лъжичка царевично нишесте в нея. Разбъркваме добре да се разтвори и накисваме микрофибърна забрадка или елементарен парцал.

След като сме изцедили непотребната вода, започваме да търкаме прозореца от горе надолу. Не е належащо да го минаваме и с чист парцал - задоволително е да подсушим останалите капчици с чиста микрофибърна забрадка.

Сдобиваме се с искрящи прозорци на съвсем никаква цена, също така не сме употребили някой от нападателните или токсични препарати, които се оферират в комерсиалната мрежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР