Настанат ли хладните месеци и вирусните инфекции зачестяват. А от

...
Настанат ли хладните месеци и вирусните инфекции зачестяват. А от
Коментари Харесай

Как да си приготвим и съхраняваме чеснова паста

Настанат ли хладните месеци и вирусните инфекции зачестяват. А от деца знаем, че храната е изключително значима за това по какъв начин се оправяме с тях. И една от съставките, които безотказно се предлага при простудни болести, е чесънът.

Освен в ястия обаче, можем да го консумираме и под формата на чеснова паста.

Тя е най-бързият метод да прибавим чесън към което и да ястие - от сос за салата до мариноване на месо. Ние персонално я обожаваме върху препечени филийки. The Kitchn ни оферират най-бързият и ефикасен метод да я приготвим.

Той се базира на книгата с предписания на Джулия Тършън. Тя споделя, че подготвя тази паста два-три пъти в годината, а в останалото време не й се постанова да чисти и реже на дребно чесън, тъй като към този момент има мостра.

Именно поради това първичната работа по приготвянето е малко допълнително. Джулия поучава да си пуснем филм и да стартираме да белим скилидки чесън - колкото повече, толкоз по-добре. След това ги пускаме в блендер и прибавяме зехтин до приемането на гладка кремообразна примес.

Готовата примес слагаме в силиконова форма, замразяваме, след което режем на кубчета и прибираме в контейнери още веднъж във фризера. След това сме подготвени всякога, когато ни потрябва чесън за някое ядене.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР