Насрочената за днес извънредна среща между представителите на Министерството на

...
Насрочената за днес извънредна среща между представителите на Министерството на
Коментари Харесай

Срещата за бъдещето на Марица Изток не се състоя, зам.министъра беше изгонен с викове Оставка

Насрочената за през днешния ден изключителна среща сред представителите на Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване и благоустройството, миньори и енергетици за разискване на плана за териториалния проект за обективен преход, която трябваше да се организира през днешния ден в Културния център в Раднево, не се състоя, съобщи кореспондент на " Фокус " . Енергетици и миньори, както и представители на синдикатите, отхвърлиха да се срещнат със заместник-министъра на енергетиката Красимир Ненов и не влязоха в залата.

Преди часа за срещата те се включиха в митинг в отбрана на настояванията за разискване на проекта да бъде обособен още месец , защото той е оповестен през вчерашния ден на обяд. Според протестиращите Териториалните проекти за обективен преход на трите въглищни региона - Стара Загора, Перник и Кюстендил са направени за усвояването на над 1,5 милиарда евро от частни компании. 

" Не може за един ден да обсъждаме енергийната тактика на България ", сподели ръководителят на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " и ръководител на Сдружение с нестопанска цел " За Марица-Изток " Деян Дяков. Той е помолил и президента Румен Радев за помощ с публично послание, където разказва, че страната ни върви към национална злополука.

Зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов още преди срещата излезе пред протестиращите, които го изгониха с крясъци " Оставка ", " Мафия ", " Тръгвай си ".

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР