Насред скандала с отстраняването и отнемането на ресора на Силвия

Насред скандала с отстраняването и отнемането на ресора на Силвия ...

В разгара на скандала с Великова ръководството на БНР обяви увеличение на заплатите.


Насред скандала с отстраняването и отнемането на ресора на Силвия Великова и създалото се напрежение в БНР, ръководството на радиото е решило да вдигне заплатите с 25%. Това се разбира от прессъобщение на обществената медия, разпространено в понеделник.

"На последното си заседание, в края на миналата седмица, Управителният съвет на Българското национално радио (БНР) прие проекта за бюджет на медията за следващата година и Бюджетната прогноза за 2020-2022 година. За разлика от планирането в предходните години, акцентът няма да бъдат капиталовите разходи за ремонти. Те ще останат в същия размер. Управителният съвет на БНР прие през следващата година, средствата за заплати на всички работещи в радиото да бъдат увеличени с 25%", се казва в съобщението.

Проектобюджетът обаче трябва да бъде одобрен от финансовият министър Владислав Горанов.

Решението е било взето в деня, в който десетки журналисти протестираха пред БНР заради свалянето на Великова от ефир и отнемането на ресора ѝ. Формалното обяснение за него първоначално беше, че по длъжностна характеристика тя не е репортер и водещ, а редактор. Ден по-късно тезата се смени – била временно свалена от ефир, защото имала да дава писмени обяснения.

Необявената официално причина за свалянето ѝ беше, че критикува прокуратурата и единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Казали ѝ, че "трябва да се скрие от ефир до избора на Гешев", защото "или я свалят, или ще съсипят радиото", научи Mediapool.

Източник: mediapool.bg