Насочваме 3,5 млрд. лв. европейски средства към опазване на околната

...
Насочваме 3,5 млрд. лв. европейски средства към опазване на околната
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: Насочваме 3,5 млрд. лв. европейски средства към опазване на околната среда и подобряване качеството й

Насочваме 3,5 милиарда лева европейски средства към запазване на околната среда и възстановяване качеството й. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ министърът на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова.

Европа утвърди и ще даде на България запас от над 3,5 милиарда лева по Оперативна стратегия " Околна среда “, които да са ориентирани към запазване на околната среда и възстановяване качеството й. Средствата най-основно ще са фокусирани за възстановяване на ВиК-инфраструктурата. Като наш водещ приоритет средствата ще бъдат ориентирани и към възстановяване качеството на атмосферния въздух. Другите ограничения са свързани с ръководство на отпадъците, запазване на биоразнообразието, предварителна защита и ръководство на риска от наводнения “, изясни тя.

Министър Росица Карамфилова сподели още, че задачата е да се минимизира забавяне при фактическо осъществяване на дейностите. Потенциални бенефициенти са общините и ВиК-дружествата. Средства ще се отпускат и на неправителствени организации и научния бранш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР