Насочва се към ХалкидикиЕвакуират летовници от ЛарисаЕдин човек е намерен

...
Насочва се към ХалкидикиЕвакуират летовници от ЛарисаЕдин човек е намерен
Коментари Харесай

Циклонът „Даниел“ помете Гърция

Насочва се към Халкидики
Евакуират летовници от Лариса

Един човек е открит мъртъв, а различен е в неопределеност, откакто циклонът “Даниел ” връхлетя Северна и Централна Гърция при започване на седмицата, причинявайки рискови превалявания и наводнения.

Починалият мъж е 70-годишен животновъд, който е бил премазан от срутена стена в региона на град Волос, където доста здания бяха наводнени, в това число и болница, а пожарни коли трябваше да оказват помощ на закъсалите водачи. Чрез известие на номер 112, изпратено през вчерашния ден до всички мобилни телефони, управляващите осведомиха, че “със заповед на гръцката полиция се не разрешава придвижването в град Волос и региона Магнезия ”.

След изключителната среща с оперативни и служебни органи, министър Василис Кикилиас акцентира, че “според метеоролозите това е рисково естествено събитие ” и добави, че е “необходимо особено внимание от страна на всеки жител и екскурзиант ”.
Обстановката е тежка и в региона на Лариса, където пътищата се трансформират в реки, падат дървета, а по последна информация - от наводнените къщи на крайбрежните села се изтеглят поданици и летовници. Съобщава се и за спирания на тока.

Според meteo.gr, 103 милиметра вода е паднала в Загора Пелион при изобилните превалявания в понеделник, до момента в който системата за запис на мълнии “ZEUS ” на Националната обсерватория на Атина е записала повече от 7000 светкавици.

Синоптиците предизвестяват, че жителите и туристите би трябвало да бъдат изключително деликатни, защото се чака “буря, която може да бъде съпроводена от мощен вятър или градушка ”. Градовете Ливадия, Ламия, Волос, Лариса, Кардица, Кастория, Верия, Солун, северен Халкидики, Килкис и Драма ще бъдат главно наранени от неприятното време.

Температурите ще се намалят и ще доближат 25-27 градуса. В Източна и Южна островна Гърция тук-там термометърът ще демонстрира 28-30 градуса по Целзий. Ще духа вятър от изток 4-6, в северно беломорските 7 и локално 8 бофорта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР