Наследството, оставено от съветските войски след изтеглянето им от Германия,

...
Наследството, оставено от съветските войски след изтеглянето им от Германия,
Коментари Харесай

В Германия говорят за проклятието на съветското наследство

Наследството, оставено от руските войски след изтеглянето им от Германия, се трансформира в парчета и отломки, които носят " проклинание ", написа немският вестник " Билд ".

Днес на всички места можете да намерите следи от престоя на руските войски и те са " проклети " заради повода, че към момента не могат да се отърват от тях , добавя изданието.

" След изтеглянето на войските, на наше разположение се оказаха 300 хектара казарми. Разрушихме ги, засадихме гора, построихме слънчева електроцентрала. Всички отломки, които останаха, са предпазени като исторически монументи ", разясни ръководителят на една от немските комуни Ралф Хензел.

Въпреки събитието, че немската комисия за отбрана на паметниците се надява оборудванията да бъдат възобновени , не се знае кой би трябвало да стори това, показва още " Билд ". В същото време, както съобщи кметът на град Кьонигсбрюк, част от руините не могат да бъдат съборени поради закона за отбрана на паметниците , а други са частна благосъстоятелност, чакат поправки или се намират на територията на естествени резервати.

Освен това просто няма пари за събарянето и разчистването на тези " бетонни колоси ", заключава " Билд ".

През септември 1990 година канцлерът на Германия Хелмут Кол и ръководителят на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов подписаха контракт, регламентиращ престоя и изтеглянето на руските войски. Договорът предвиждаше всички руски войски, ситуирани в Германия, да са я напуснали от края на 1990 година до 1994 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР