Наследството е по-привлекателно от доходите, когато става въпрос за германците

...
Наследството е по-привлекателно от доходите, когато става въпрос за германците
Коментари Харесай

Доходите нямат значение за германците, които си търсят съпруг

Наследството е по-привлекателно от приходите, когато става въпрос за германците и брака. Парите, които могат да бъдат завещани на поколенията, са значими за германците, които търсят съпруг(a), съгласно отчет на Bundesbank, представен от Bloomberg.

В него икономистите Джуни Джу и Етиен Пасто от Парижкото учебно заведение по стопанска система пресмятат, че наследството е към 2 и половина пъти по-важно от приходите при обяснение на брачния избор в най-голямата европейска стопанска система.

Разбира се, желанията, които откриват специалистите, не са безусловно развити умишлено. По-скоро това, което се следи, е признак на общественото разслоение - групирането на хората в разнообразни публични съсловия - и възходящото значение на наследственото благосъстояние за годишните приходи в Германия. Което не значи, че бракът се свежда до финансови ползи.

" Такава цинична позиция за брака би противоречала на преобладаващата позиция на партньорството, подбудена главно от взаимна обвързаност ", пишат Жу и Пасто.

 Наследството е все по-важно за германците
Наследството е все по-важно за германците

" Независимо от това, ние не можем да изключим a priori опцията индивидите да вземат поради тази информация на брачния пазар ", прибавят те.

В края на краищата огромното завещание " може доста да увеличи изходната точка за стандарта на живот на една двойка ". А някои хора може просто да имат " мощни династични желания ".

Изследването открива, че обстановката в Германия е доста сходна на тази във Франция. Това е макар обстоятелството, че аристократичното благосъстояние във федералната република се е свило доста от Втората международна война насам, а огромна част от страната е била под комунистически режим през втората половина на предишния век. Независимо от това, обществената подвижност в Германия е по-висока от тази във Франция.

Въпреки това през последните десетилетия се следи " възобновление на неравенството в благосъстоянието, което може да докара до обновяване на наследственото благосъстояние за избор на сътрудник ", пишат откривателите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР