Наследниците на три италиански модни фамилии дописват историята на успеха.

...
Наследниците на три италиански модни фамилии дописват историята на успеха.
Коментари Харесай

Втора смяна

Наследниците на три италиански фешън семейства дописват историята на триумфа. В Италия " ла фамилия " е над всичко. Дори се счита за добра традиция, когато семейство сътвори и ръководи почтено сполучлив бизнес. В стилната промишленост образците за това са няколко, само че измежду тях се открояват три семейства, чиито наследнички освен не престават победоносния марш на фамилията, само че допълват със собствен гений и бизнес благоприятни условия артистичното ДНК на семейството.

Делфина Делетрез-Фенди – любимката на Лагерфелд

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Тя несъмнено е измежду най-големите бунтари в фамилията си. От майка си Силвия е наследила апетита към всичко красиво и мъдро, от татко си – френски бижутер – гения да сътворява с двете си ръце невероятни декорации. Делфина Делетрез-Фенди е обичаното момиче на Карл Лагерфелд, който приживе работи за сестрите Фенди като артистичен шеф на фамилната им компания. Признава, че постоянно се е възхищавал на мощните и борбени дами, които трансформират ориста си, и като че ли е нарисувал накратко портрета на основателката на компанията – бабата на Делфина – Анна Фенди. През 1925 година тя основава стилното студио с петте си сестри, което десетилетия по-късно Силвия Вентурини Фенди ръководи дружно със своите две. Фамилният бизнес се движи в намерено море умно и без внезапни скокове. От потомство на потомство се предава правилото, че непокътнатият знак на Фенди е аристократичният микс сред авангарден жанр и изкуство. Неслучайно и до през днешния ден фамилията е измежду най-прочутите колекционери в Италия, а дружно с починалия фешън дизайнер Карл Лагерфелд семейството Фенди влага милиони евро в реставрирането на фамозния шадраван " Треви ". От дребна Делфина е възпитавана в аристократичната хармония на фамилията. Израства в фамилна къща в покрайнините на Рим, която е била артистичната резиденция на принцеса Барберини. " Домът, в който израснах, беше моят град. Не можех да преминавам външните порти, имах водач, който ме придружаваше на всички места. Не можех да изляза просто по този начин на разходка, тъй като отвън двореца попадах напряко в мощно претрупан трафик. Харесвах възмож­ности­те, които семейство ми даваше, само че точно те по някакъв метод натиснаха спусъка на моето бунтарство. Имах потребност от глътка въздух, от място за мен самата и по този начин се стопирах на един доста елементарен апартамент в Рим. Място, което населих с моите книги, картини, облекла, бижута. Там чувствам същинския мирис на Рим и на личния си живот ", разяснява Делетра в списание System. Всичко в живота си до момента Делфина прави с обсег. Лансира дебютната си сбирка бижута едвам на 19 години, без да е посещавала академия по дизайн. Случайно, до момента в който залепва един от скъпоценните камъни върху златен пръстен, изпуска бижуто и когато още веднъж го взема в ръцете си, вижда, че той е трансформирал мястото си. Тази неточност се трансформира в неин непокътнат знак, тъй като наследницата на фамилия Фенди не признава правила или верни форми. Търси безкрайността във всеки миг и не подчинява творенията си на традициите в тази посока. Мистичен и халюцинационен дизайн – по този начин списание Vogue дефинира бижутата на Делфина, а измежду многочислените ѝ почитатели е певицата Бионсе.

Колекцията от нейните персонални музи изненадва с екстравагантен микс. Там попадат един от най-продуктивните и надарени продуктови дизайнери Джо Понти, маркиза Луиза Казати, графиня Елизабет Батори, която е фамозна и със скандалната си страна на сериен палач, скулпторът Бенвенуто Челини, анатомистът Андреза Весалу и астрономът Франц Месмер. " Вярвам в безспорната независимост. Тя работи като електрически ток и има добра и неприятна страна. Трябва да притежаваш силата да я контролираш. Много огромна част от хората от моето потомство изпитаха прочувствена парализа, обвързвана с парадокса на избора – колкото повече имаш, толкоз по-малко удовлетворен си. Младите хора изгубиха способността си да застанат против това, което родителите им чакат от тях, тъй като са комплицирани и изгубени в краха на личните си упования. Аз съумях да употребявам този протест като артистична мощ и по тази причина в бижутата ми се усеща толкоз мощно първичното наличие на природата, на нейните стихии, на способността ѝ във всеки миг да демонстрира надмощието си! "

Маргерита Макапани Мисони – феята на цветовете

Тя постоянно е била обичаната внучка на баба Розита Мисони, която преди 66 години дружно със брачна половинка си Отавио основава първото студио за плетива с марката " Мисони ".Стъпка по стъпка, постоянно в духа и традициите на италианската фамилия, двамата въвличат в бизнеса синовете и дъщерите си, а през лятото на предходната година пристигна новината, че в бизнес империята със съществено присъединяване се включва и най-голямата им внучка – Маргерита. Тя зае поста артистичен шеф на младежката линия на Мисони – М, която до април 2018-а беше менажирана от " Валентино модерно груп ". Модата не е нещо ново за Маргерита, която първоначално се пробва да гради кариера на актриса и отпътува за Ню Йорк. Вместо на сцената обаче тя извършва основна роля в личното си бизнес начинание – детска сбирка, върху която работи с огромно ентусиазъм около двамата си синове – плод на любовта ù с фен на високите скорости – професионалния рали играч Еухенио Амос. За завръщането си в фамилната империя Маргерита споделя: " Да бъда разпозната като човек, който може да зададе бъдеща посока на " Мисони ", ме прави извънредно горда. С огромно неспокойствие чакам да се усетя задоволително постоянна на новата си позиция, с цел да продължа да надграждам артистичното ДНК на компанията, която баба и дядо сътвориха с толкоз обич един към различен, към хората, природата, красивото. Това е естетиката на Мисони, която ще употребявам като главен мотор в работата си на артистичен шеф на М! "

Майката на Маргерита – Анджела Мисони, която е на виновния пост президент и артистичен шеф на компанията " Мисони груп " от години, чака с интерес както креативните, по този начин и бизнес концепциите на щерка си. " Вярвам в гения на Маргерита да трансформира марката М в сполучлив бизнес състезател, като заложи на главните кодове в фамилията ни – игра с цветовете, хубост и ентусиазъм от природата. " И до момента в който някои от огромните италиански компании продават собствеността си, с цел да оцелеят (какъвто е казусът с " Версаче ", които са към този момент част от портфолито на Майкъл Корс), " Мисони " залагат на чувството за " ла фамилия ". " Клиентите ни постоянно са се чувствали като част от едно огромно семейство, което споделя идентична хармония, полезности и морал ", добавя Маргерита Мисони в изявление за италианското издание на Vogue.

Каролина Кастилиони – изненадата План С

В италианската фешън промишленост няколко са семействата, които са синоним на качество, еволюция и артистично ДНК – Etro, Missoni, Ferragamo и Fendi. В средата на предходната година към подбрания лист от аристократични по дух и гений фамилии дискретно се добави още едно – Кастилиони. Две години откакто се отдръпнаха от ръководството на основания от тях доста известен фешън бранд Marni (настоящият артистичен шеф на компанията е някогашен кадър на Prada – Франческо Ризо), кланът Кастилиони се завръща победоносно с марката Plan C. И до момента в който цялата фешън колегия чака зад новата формула на триумфа да стои гениалната Консуело Кастилиони, изненадата на Plan C е новината, че кормилото на фамилния бизнес поема нейната щерка – Каролина. Причината – Каролина ще основава революционни облекла за по-младите генерации – нещо, което преди години прави надарената ù майка Консуело. За положително или за неприятно тя напълно отсъства от фамилната бизнес формула, в която почтено място намират брата на Каролина – Джовани, неговата брачна половинка – бижутерката Синтия Вилчес, а с бизнес тактиката на компанията се заема бащата на Джовани и Каролина – Джани. На братовчедката Линда Спаньоло е заделена виновната задача да развива онлайн пазара.

Фамилното ДНК е толкоз мощно, че се отразява и на избора на място, където да се откри главният офис на компанията. Избират някогашна шивашка фабрика, която е принадлежала на прапрабабата на Каролина – Мария Мота. " Да се работи със фамилията е привилегия. Плюсовете са доста – всичко е бързо, разбираме се от една дума, вземаме решения на часа, а атмосферата е приятна и вдъхновяваща ", разяснява в изявление за вестник " Ню Йорк Таймс " Джани Кастилиони. Очевидно, че формулата на триумфа работи, тъй като, когато оповестили, че основават новата си компания, Ида Петерсън – водещ покупател на " Браунс " в Лондон, не се поколебала нито за момент и запазила първия полет до Милано. " Когато стана ясно, че семейство Кастилиони се впуска в стилната промишленост още веднъж, с " План C ", ми стана ясно, че би трябвало да отида и да видя какво са сътворили. Най-важното – трябваше да бъда първа, тъй като всеки в сектора наостря уши, когато чуе за нещо, основано от Кастилиони. " Концепцията за фамилия работи в доста направления. Дори онлайн магазинът им е построен от А до Я с творения на фамилията. Рисунки на четиригодишната щерка на Каролина – Маргерита, нейния брат – 6-годишният Филипо, и близката им другарка – 4-годишната Бианка, се появяват на щампи върху детски тениски, които се продават в бутика и онлайн магазина. Бизнес форматът, на който залага Каролина Кастилиони, е завещан от нейната майка Консуело. " Тя вярваше в бутиковата форма, в лимитираната сбирка, в дребния, само че изпълнен с доста огромно наличие артикул. Към това прибавих единствено това, което съм научила самата аз, до момента в който учех в института Marangoni в Милано, както и 13-те години, които прекарах в Marni като помощник връзки и специфични планове. " Когато през 2015-а родителите ù продават суперуспешния бранд на конгломерата на Ренцо Розо – " OTB груп ", Каролина се отдава на една от обичаните си функции – майка. " Използвах всяка свободна минута, с цел да бъда с децата си. Организирах доста детски празненства, срещи с родители, артистични игри. Но знаех, че майка ми и татко ми работят върху нещо съществено и огромно, което имах достойнството, удоволствието и отговорността публично да поема аз. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР