Наследниците на Майкъл Джексън окачествиха като скандален и жалък“ нов

Наследниците на Майкъл Джексън окачествиха като скандален и жалък“ нов ...

Документален филм обвинява Майкъл Джексън в педофилия.

Наследниците на Майкъл Джексън окачествиха като „скандален и жалък“ нов документален филм, който обвинява починалия певец в сексуално насилие над деца, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

 
В "Да напуснеш Невърленд", който е планирано да бъде представен на кинофестивала "Сънданс" в края на месеца, се говори за двама мъже на около 30-годишна възраст, които уверяват, че станали жертви на сексуални посегателства от страна на Краля на попмузиката, когато били на 7 и 10 години.
: A documentary about two men who claim that Michael Jackson sexually abused will premiere at Sundance.

The documentary will also hit HBO:
— Complex (@Complex) "Това е поредната екстравагантна творба, става въпрос за скандален опит да се извлече изгода от Майкъл Джексън и за повтаряне на стари необосновани обвинения", се казва в комюнике на наследниците на певеца.

 
Филмът, в чието заглавие е използвано названието на ранчото на Джако в Калифорния, е заснет от Дан Рийд. Той е автор на няколко документални филма, един от които е посветен на атентата срещу френския сатиричен седмичник "Шарлиебдо" в Париж през 2015 г.
Michael Jackson Doc ‘Leaving Neverland’ To Air On HBO & UK’s Channel 4 Following Sundance Debut
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) Продуцентите на "Да напуснеш Невърленд" потвърдиха пред сп. "Ролинг стоун", че двамата мъже са хореографът Уейд Робсън, който през 2013 г. заведе дело срещу починалия певец, и Джеймс Сейфчук, който бе завел дело срещу наследниците на Майкъл Джексън. Двете дела бяха прекратени през 2017 г.

 
Дан Рийд обаче увери, че е взел насериозно обвиненията срещу певеца. "На двамата мъже е била нужна голяма смелост, за да разкажат историите си“, отбеляза той. „Не се съмнявам в достоверността им".
'Leaving Neverland' endeavors to tell the stories of two boys, ages 7 and 10, who began long-running relationships with superstar Michael Jackson at the height of his stardom
— Hollywood Reporter (@THR)

Източник: dariknews.bg