Наследници на починал мъж поискаха да сменят пола му. Казусът

...
Наследници на починал мъж поискаха да сменят пола му. Казусът
Коментари Харесай

Роднини искат смяна на пола на мъртвец

Наследници на умрял мъж желаеха да сменят пола му. Казусът бе гледан на две правосъдни инстанции, а причина за делото била неточност в акта за раждане, където мъжът бил записан като лице от женски пол, разкриха осведомени със случая адвокати, представени от 24rodopi.com.

Роденият през 1934 години в Ардино Н.К. завел дело, като показал, че в издадения акт за раждане в тогавашната администрация на Егридере на Н.М. било посочено, че лицето е от женски пол с родители-тогава надлежно на 26 и 23 години. В хода на производството обаче, мъжът умрял, а децата му траяли делото му в съда.

Магистратите в Ардино оставиха без почитание желае. В претекстовете си те показват, че има противоречие в датата на раждането, както и бащиното и фамилното име на Н.К. Според съда, не съществуват задоволителни доказателства, че Н.К. и издаденият акт за раждане на Н.М. са в действителност за едно и също лице.

„ Налице са разлики както в датата на раждане на лицата Н.К.и Н.И.М., по този начин и в персоналното име на бащата на молителя и бащата на посоченото в акта за раждане лице. Освен това, друго е и фамилното име на майката на молителя и майката на лицето, посочено в акта за раждане”, показват в претекстовете си магистратите.

Тяхното решение по доказано и от Окръжния съд в Кърджали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР