Наследницата на пивоварната империя Heineken Шарлийн Де Карвальо-Хайнекен е укривала

...
Наследницата на пивоварната империя Heineken Шарлийн Де Карвальо-Хайнекен е укривала
Коментари Харесай

Наследницата на пивоварната империя Heineken заподозряна в укриване на данъци

Наследницата на пивоварната империя Heineken Шарлийн Де Карвальо-Хайнекен е укривала налози в Холандия и е източвала милиони евро под формата на дивиденти отвън страната посредством мрежа от данъчни убежища. Това оповестява вестник NRC, който организира лично следствие.

Според изданието Де Карвальо-Хайнекен, чието положение се прави оценка на почти 16 милиарда евро, сега оглавява класацията на най-богатите хора в Холандия. Като единствен правоприемник на империята на татко си Фреди Хайнекен, тя получава стотици милиони евро дивиденти всяка година от каузи си в компанията. Съгласно холандското законодателство, тези облаги подлежат на налог дял от 15%.

Разследването на NRC обаче открива, че Де Карвальо-Хайнекен е употребила комплицирана мрежа от фиктивни компании и фондове в известни данъчни убежища - Люксембург и Джърси - за доста понижаване на данъчното задължение. Първо изпратила дивидентите си на фиктивна компания - " пощенска кутия " в Люксембург, а оттова на остров Джърси, където данъчната ставка била едвам 2,5%. Според вестника тази процедура е разрешила на наследницата да избегне заплащането на към 30 милиона евро годишно в холандската държавна хазна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР