Наследникът на Росини Федерико Борандели беше сред публиката във вторник

...
Наследникът на Росини Федерико Борандели беше сред публиката във вторник
Коментари Харесай

Наследник на Росини гледа „Севилският бръснар“ във Варненската опера

Наследникът на Росини Федерико Борандели беше измежду публиката във вторник на „Севилският бръснар“ на Варненската опера, оповестиха от пресцентъра. Директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова персонално го показа.

Тя предложения феновете в антракта да вдигнат наздравица с чаша шампанско с прапраплеменника на великия композитор, който се занимава с музика и мода, сътрудничи на Почетното консулство на Италия във Варна, където е избрал да живее от 2016 година.

Федерико Борландели благодари за вниманието и пожела на добър час на представлението на доста добър български език, с което заслужи сърдечните овации на публиката. Това прочувствено начало даде звук и на артистите, които сервираха един съвършен театър с блестящи варненски дебюти за Маестро Кръстин Настев, Мария Павлова – Розина, Гео Чобанов – Дон Базилио и Людмил Петров – Доктор Бартоло.

Георги Султанов като Граф Алмавива и Свилен Николов в ролята на Фигаро бяха неотразими, Елеонора Христова като Берта също заслужи своите овации, оркестърът сервира с майсторство и финес копринената музика на Росини.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР